Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 2 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Carole Baskin legt bom onder Tiger King 2 met aanklacht tegen Netflix

Vorige week zag je de officiële trailer van Tiger King 2, de documentaireserie die deze maand in première gaat. Carole Baskin was ook te zien in de teaser, maar of ze daadwerkelijk erbij is, is de vraag. Ze heeft Netflix aangeklaagd en eist uit het tweede seizoen geschrapt te worden.

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness werd tijdens het begin van de pandemie, toen veel mensen noodgedwongen thuis zaten, een monsterhit. Seizoen 1 draaide vooral om Joe Exotic, de excentrieke eigenaar van een dubieuze particuliere dierentuin met tijgers en andere katachtigen. Daarbij stond zijn jarenlange vete met Carole Baskin, CEO van Big Cat Rescue in Tampa, centraal. Hij eindigde in de gevangenis, zij met tijgers.

Carole Baskin klaagt Netflix aan na trailer

De ophef ontstond na de trailer van Tiger King 2, waar Carole Baskin op zijn zachtst gezegd niet blij mee is. De eigenaar van Big Cat Rescue klaagt Netflix aan omdat ze nooit toestemming heeft gegeven om in een tweede seizoen te verschijnen. Ze eist de haar beelden uit het nieuwe seizoen worden geschrapt.

Carole Baskin diende de aanklacht maandag in. Ze stelt daarin dat Netflix en producent Royal Goode Production contractbreuk plegen door beeldmateriaal van haar en haar man te gebruiken in Tiger King 2. Ze zou alleen akkoord zijn gegaan met het gebruik van die beelden voor de originele serie uit 2020. In de rechtbankdocumenten, in handen van onder meer The Wrap, zegt ze dat ze er vanuit ging dat ze niet zou opduiken in het tweede seizoen. Maar uit de trailer blijkt dat er wel degelijk oude opnames van haar en echtgenoot Howard worden gebruikt.

Tiger King 2 op losse schroeven

Gedurende het eerste seizoen kwamen er steeds meer excentrieke figuren bij, waaronder Jeff Lowe. Maar of Tiger King 2 zonder Carole Baskin net zo populair wordt als seizoen 1 is de vraag. Iedereen wil natuurlijk weten hoe het staat met de vete tussen de nog altijd gevangen Joe Exotic en de vrouw wiens bloed hij wel kan drinken. Hijzelf gaf vanuit de gevangenis overigens wel toestemming voor het tweede seizoen.

Wanneer er uitspraak is in de zaak tegen Netflix, is nog niet bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.