Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 2 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

De seksdocumentaire van Cara Delevingne is een dappere kijkhit

Topmodel Cara Delevingne is on demand met Planet Sex, een nieuwe zesdelige documentaire over seks, seksuele identiteit en alles daar omheen.

Het is een goede trend van de laatste jaren: open spreken over seksissues en identiteit. Beroemdheden dragen op dit vlak hun steentje bij met documentaires en series. Zo heb je aan de ene kant van het spectrum The Goop Lab. Kort gezegd: klaarkomen en paddo’s eten met Gwyneth Paltrow. Maar daarachter zit ook het merk Goop. De nieuwe documentaire van Cara Delevingne is anders.

Planet Sex van Cara Delevingne

Voor Cara Delevingne, die zichzelf omschrijft als queer en genderfluïde, is Planet Sex een persoonlijke ontdekkingsreis, zoekende naar haar seksuele identiteit. En daarmee hoopt ze andere mensen te inspireren.

In de door BBC gemaakte documentaire praat Cara Delevingne met wetenschappers en activisten over seksualiteit en ontmoet ze LHBTIQ+-mensen van over de hele wereld om onderwerpen als porno, monogamie en de orgasmekloof te bespreken. Ook raadpleegt ze in Planet Sex een cosmetisch chirurg en onderzoekt ze waar ideeën over schoonheid vandaan komen. Zo duikt ze in de wereld van colorisme in Zuid-Afrika en plastische chirurgie in Colombia, en komt body positivity als een rode draad overal terug.

Seksdocumentaire direct een hit

De BBC-documentaire, waarin Cara Delevingne onder meer groepsseks ervaart en een masturbatiecursus volgt, is sinds de release op BBC iPlayer (alleen met VPN te kijken) een kijkhit die in Groot-Brittannië trending is op Twitter. De reviews zijn positief.

Planet Sex is nog niet te zien op een streamingdienst, maar Netflix gaat ongetwijfeld toehappen op een gegeven moment. Vooralsnog is de documentaire waarin Cara Delevingne grenzen verlegt en taboes doorbreekt alleen nog te zien via BBC iPlayer.

Warmdraaien op Netflix

In de stemming gekomen? Bekijk dan Sex, Love & Goop op Netflix, de opvolger van The Goop Lab. In een net iets ander licht is ook Hot Girls Wanted een kijktip en reality check.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.