Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 16 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

6 Bitcoin-voorspellingen op lange termijn: van crash tot 1 miljoen

Door de volatiliteit van Bitcoin is de koers moeilijk te voorspellen. Laat je dus niet misleiden door deze wilde voorspellingen. Toch is het interessant om te horen hoe experts en investeerders over de waarde op lange termijn denken.

Crypto-evangelisten zien de koers in de komende jaren hard stijgen, terwijl andere experts een definitieve crash voorzien op lange termijn. Interessant staaltje koffiedik kijken.

Bitcoin-voorspellingen voor de komende jaren

Op het moment van schrijven is de prijs van 1 Bitcoin ongeveer 48.000 dollar. Het hoogterecord ligt rond de 65.000 dollar, maar veel crypto-evangelisten zien dit record binnen aanzienlijke tijd gebroken worden. Een paar wilde voorspellingen op een rij.

Shervin Kordary Pishevar – 100.000 dollar in 2022

Shervin Kordary Pishevar is een Iraans-Amerikaanse ondernemer, durfkapitalist, super angel-investeerder en filantroop. In januari 2021 voorspelde hij dat de waarde van 1 Bitcoin tegen 2022 ongeveer 100.000 dollar is. Zo zie je direct dat niet alle voorspellingen uitkomen, al zijn we natuurlijk nog maar net over de helft van het jaar. Op 1 januari dit jaar stond de prijs op 32.149 dollar. We sluiten nog niets uit.

Thomas Fitzpatrick – 318.000 dollar in 2022

Een nog wildere voorspelling komt van Thomas Fitzpatrick, directeur van de Amerikaanse CitiBank. Eind vorig jaar voorspelde hij dat we 2022 ingaan met een Bitcoin die 318.000 dollar waard is. De voorspelling van Shervin Kordary Pishevar is al vrij onrealistisch, laat staan die van Thomas Fitzpatrick.

John Paulson: waardeloze bubbel

John Paulson is een Amerikaanse hedgefonds-manager en voorzitter van Paulson & Co in New York. Hij voorspelde eind 2006 dat er een kredietcrisis aanstaande was, nam maatregelen en verdiende daardoor in 2007 3,7 miljard dollar. Bitcoin ziet hij als een “waardeloze bubbel” die ooit zal crashen. Hij verwacht op korte en middellange termijn nog wat stijgingen, maar zit op lange termijn de cryptomarkt in elkaar storten. Lees in dit artikel meer. Andere grote investeerders als Jamie Dimon en Warren Buffett denken er hetzelfde over.

Winklevoss Twins – 500.000 dollar in 2030

Van de tweeling Tyler en Cameron Winklevoss willen we wel wat aannemen. Ze zijn Bitcoin-investeerders van het eerste uur en hebben inmiddels meer dan 1 miljard aan vermogen per persoon. Ze doen niet aan voorspellingen op de korte termijn, wel op de lange. De Winklevoss Twins denken dat 1 Bitcoin in 2030 ongeveer 500.000 euro waard is.

Chamath Palihapitiya – 1 miljoen in 2037

Nog verder vooruit kijkt Chamath Palihapitiya. De Canadese durfkapitalist, ingenieur, SPAC-sponsor en van Social Capital schat de waarde van 1 Bitcoin in 2037 op 1 miljoen dollar.

Wences Casares – 1 miljoen dollar in 2027

De Argentijnse technologie-ondernemer en filantroop heeft het ook over een prijs van 1 miljoen dollar voor 1 Bitcoin, maar dan al in 2027. Meer daarover over zijn voorspelling lees je in dit artikel.

Check hier meer wilde voorspellingen over de prijs van Bitcoin op lange termijn, inclusief een paar inschattingen die inmiddels al realiteit zijn en een paar die te hoog gegrepen bleken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.