Pim Jansen
Pim Jansen Banen & Salaris 13 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

De best betaalde bijbanen in Nederland en het uurloon dat je krijgt

In de Verenigde Staten is het de normaalste zaak van de wereld om meerdere banen te hebben, maar ook steeds meer Nederlanders hebben extra geld nodig om te overleven. Een top 5 met de meest gevraagde en best betaalde bijbanen.

Vanwege de hoge kosten van levensonderhoud kiezen veel Nederlanders er op dit moment voor om naast hun vaste baan een extra zakcentje te verdienen. Bijlesdocent is de meest gevraagde bijbaan van dit moment. Dit komt naar voren uit onderzoek van Preply.

Steeds meer Nederlanders met een tweede baan

Het afgelopen jaar hadden volgens het CBS 852.000 mensen een tweede baan naast hun hoofdbaan. Dat is 8,8 procent van alle werkenden. Maar hoe kom je nu aan de best passende bijbanen?

Het internet is natuurlijk een goede plek om een bijbaan te vinden. Nederlanders zoeken via Google onder meer naar vacatures, informatie over het uurloon en andere details om te onderzoeken of ze extra inkomsten kunnen genereren. Maandelijks zoeken gemiddeld 9.900 mensen op ‘bijbaan’ of ‘bijbaantje’. Preply met data van Indeed de vacatures voor bijbanen en het gemiddelde uurloon van bijbaantjes in Nederland te analyseren.

Top 5 meest gevraagde bijbanen

Eerst een overzicht van de meest gevraagde bijbanen in Nederland, waarvan je ook een aantal terugvindt in het lijstje met best betaalde tweede banen.

  1. Bijlesdocent
  2. Chauffeur
  3. Festivalmedewerker
  4. Horecamedewerker
  5. Sales-promoter

Top 5 best betaalde bijbanen

Wil je per uur het meeste geld verdienen? Ga dan aan de slag als chauffeur, met een gemiddeld inkomen van 20 euro per uur. Grote kans dat je hierin werkt vindt, want chauffeurs staan op de tweede plaats in de ranglijst ‘meest gevraagde bijbanen’. Het gaat dan vaak om het verplaatsen van bedrijfsauto’s van A naar B, maar er is ook veel vraag naar persoonlijk vervoer.

Voor gemiddeld bijna 17 euro per uur (€16,98) kun je aan de slag als orderpicker. Ook kun je gaan voor een tweede baan als bijlesdocent. Gemiddeld ligt dit uurloon op 15 euro. Het voordeel hiervan is dat je vaak de mogelijkheid hebt om zelf je uurtarief te bepalen. Deze baan staat daarnaast bovenaan de ranglijst ‘meest gevraagde bijbanen’.

  1. Chauffeur
  2. Orderpicker
  3. Bijlesdocent
  4. Personal trainer
  5. Festivalmedewerker

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.