Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 19 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoe Benzema zijn held Tupac eerde met zijn Ballon d’Or-outfit

Karim Benzema won maandagavond de Ballon d’Or 2022. Zijn strakke outfit met nek-accessoire sprong in het oog. Maar herkende je Tupac er ook in?

De 34-jarige Fransman van Real Madrid bleef tijdens de verkiezing voor beste voetballer van het jaar Sadio Mané (tweede, en tevens gehuld in een prachtig pak) en Kevin De Bruyne (derde) voor. Hij kreeg de prijs uitgereikt van een van zijn grote helden en voormalige trainers, Zinedine Zidane.

Benzema eert Tupac tijdens Ballon d’Or

Maar het was een andere held die Benzema inspireerde bij het bepalen van zijn outfit. De superspits van Real Madrid verscheen in een smoking van Fendi met een sjaal-revers. Al een leuke verwijzing, maar dit hadden we niet direct gelinkt aan Tupac.

Het detail dat om zijn nek hing in plaats van een das of strik – een accessoire met goudkleurige knoop – herkenden we wel. En het John Lennon-brilletje viel ook op tijdens de Ballon d’Or-verkiezing. Op de dikke gouden ketting na droeg Benzema exact hetzelfde outfit als Tupac tijdens de American Music Awards in 1996. In datzelfde jaar werd de rapper doodgeschoten, nadat hij een bokswedstrijd van Mike Tyson had bezocht.

Outfit opgedragen aan held

Benzema heeft de bewondering voor zijn (jeugd)held nooit onder stoelen of banken geschoven. Op social media deelt de voetballer regelmatig posts waarin de rapper centraal staat. Ook heeft hij in verschillende interviews verteld hoe hij is opgegroeid met hiphop.

“Vanaf mijn zevende of achtste luisterde ik al naar hiphop. De tijden van Tupac”, zei de kersverse winnaar van de Ballon d’Or onlangs nog tegen Highsnobiety.

Artiesten zonder bal

Van voetbalglamour en sexy pakken naar Hollywood-glamour en sexy jurken. Afgelopen maandag kwamen ook de foto’s binnen van het Academy Museum of Motion Pictures-gala 2022 binnen. Bekijk de meest ultieme looks van die avond hier, en die zijn de moeite waard.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.