Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

90’s metalheads Beavis and Butt-Head maken comeback

Naast The Simpsons en South Park was er in de 90’s nog een tekenfilm die middelbare scholieren bezighield: Beavis and Butt-Head. En jawel, de gniffelende metalheads zijn terug van weggeweest.

De serie ging over twee pubers die voortdurend om alles zitten te grinniken, vooral schuine moppen en videoclips. Beavis is een blonde jongen met Metallica-shirt en Pompadour-kapsel. Hij is nogal hyperactief, vooral als hij verandert in zijn alter-ego, the Great Cornholio. Butt-Head is een jongen met bruin haar, AC/DC-shirt en een beugel. Hun ouders lijken afwezig te zijn. Ze vullen hun dagen vooral met luieren, televisie kijken, metal luisteren, hun seksuele frustraties uiten en elkaar uitschelden.

Beavis and Butt-Head maken comeback in 2022

En nu komt het iconische duo dus terug. Jaren 90-antihelden Beavis and Butt-Head maken in 2022 een comeback. Hun bedenker Mike Judge liet dinsdag op Twitter weten dat streamingservice Paramount+ later dit jaar een film uitbrengt rond de niet al te pientere vrienden.

“Beavis and Butt-Head keren dit jaar terug met een gloednieuwe film en meer”, twitterde Mike Judge. “Er is nog geen precieze datum, maar het is snel zover. Ze hebben nog wat tijd nodig om in shape te raken.” Bij zijn tweet plaatste de televisiemaker een schets van wat oudere versies van Beavis en Butt-Head lijken. Het is niet duidelijk of dat een hint is naar een sequel die zich afspeelt in deze tijd.

Beavis and Butt-Head werd van 1993 tot 1997 uitgezonden op MTV. Vlak voor de coronacrisis uitbrak in 2020 werd er een revival aangekondigd van de serie, de status van dat project is niet bekend. Geniet hieronder, om de boel op te frissen, alvast even van een aantal van hun geniale conversaties.

En als je echt even terug wil jumpen naar de 90’s en niets anders te doen hebt, dan kijk je de langspeelfilm Beavis and Butt-head Do America.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.