Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Banen & Salaris 2 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit salaris krijgt een vakkenvuller bij Aldi, de meest gulle supermarkt

Als vakkenvuller bij de Aldi is je werk aangenamer dan bij Albert Heijn of Jumbo. En het salaris is ook nog eens beter.

Nergens is het zo makkelijk om vakkenvuller te zijn als bij de Aldi. Je kunt hele pellets zó neerkwakken en je hoeft de producten niet eens uit de doos te halen. Een beetje armoedig vindt de één, lekker pretentieloos vindt de ander. Aldi is ‘what you see is what you get’, en daarom staan er ook geen Aldi-producten in de beknibbelflatie top 10.

Veel mensen zullen verwachten dat je weinig verdient als vakkenvuller bij de Aldi, maar is dat ook zo? Nee, zo ontdekte Manners, want Aldi blijkt een hoger salaris te betalen dan Jumbo en Albert Heijn.

Dit salaris verdien je als vakkenvuller bij de Aldi in 2024

‘Goed verdienen met een baan bij Aldi’, zegt de Duitse supermarktketen op de eigen website. Dat zal wel meevallen, denken we als we aan de research voor dit artikel beginnen. Zodra we de proef op de som nemen, blijkt dat we te vroeg hebben geoordeeld.

Aldi heeft een tool op hun website waarmee uit te rekenen valt hoe goed we precies verdienen als vakkenvuller. We vullen in dat we 21 jaar zijn en 8 uur per week willen werken. De Aldi-rekenbot laat een bedrag van 147,37 euro per week het scherm af rollen, oftewel 18,42 euro per uur. Weliswaar is dit inclusief vakantiegeld, maar desondanks klinkt dit als een prima salaris.

aldi salaris vakkenvuller
(Afbeelding: Aldi)

Jongere vakkenvullers komen er ietwat bekaaider vanaf. Een vijftienjarige verdient bij Aldi 56,23 euro voor acht uur werk (7,02 euro per uur), een zestienjarige pakt een salaris van 63,11 euro (7,88 euro per uur) en een zeventienjarige kan 70,61 euro (8,82 euro per uur) verdienen. Hoe verhoudt zich dit tot andere supermarkten?

Salaris als vakkenvuller bij Albert Heijn en Jumbo

Albert Heijn en Jumbo hebben vergelijkbare tools op hun website. Zodra we hier dezelfde variabelen invullen, horen we de radertjes van de rekenbots even kraken, alvorens we wederom twee salarissen aan onze voeten geworpen krijgen.

aldi salaris vakkenvuller 1
(Afbeelding: Jumbo)

Bij Jumbo verdient een 21-jarige vakkenvuller 135,60 euro voor acht uur werk. Per uur komt dit neer op 16,95 euro bruto per uur. Het slechtste salaris van de drie getoetste supermarkten, maar gierig zouden we het niet willen noemen. Wat een jongere vakkenvuller verdient, check je op de website van Jumbo.

albert heijn jumbo salaris vakkenvuller aldi
(Afbeelding: Albert Heijn)

Dan de Albert Heijn. Hier krijgt een vakkenvuller van 21 jaar 141,36 euro voor acht uur vullen en spiegelen, hetgeen neerkomt op 17,67 euro per week. Wederom een all-in salaris, dus inclusief vakantiegeld, maar toch vinden wij het best schappelijk. Ook op de website van Albert Heijn kun je checken wat jouw salaris wordt als je jonger dan 21 bent.

Dat Aldi de makkelijkste supermarkt is om als vakkenvuller aan de slag te gaan, wisten we al. Dat het ook de supermarkt met het hoogste salaris is, hadden we niet verwacht. Ongeveer 10 procent meer salaris kun je er zelfs verdienen dan bij de Jumbo. Da’s zeer schappelijk voor een vakkenvuller!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.