Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 5 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Adam Sandler scoort Netflix-hit met buitenaards wezen als therapeut

De nieuwe film Spaceman met Adam Sandler is nu al een Netflix-hit. Een keer geen flauwe onderbroekenlol, maar een vaag drama met een buitenaards wezen. Wereldwijd wordt alleen Code 8 Part II meer bekeken.

In 2014 tekende de koning van de flauwe komedie een deal van 250 miljoen dollar met Netflix voor vier films, waaronder Murder Mystery en Uncut Gems. Dat is dus 62,5 miljoen dollar per film. Men kijkt om wat voor reden dan ook nou eenmaal graag naar Adam Sandler.

Spaceman met Adam Sandler op Netflix

In Spaceman speelt Adam Sandler een eenzame astronaut. Hij is al zes maanden onderweg op een solomissie als hij met de hulp van een mysterieus buitenaards wezen op zijn ruimteschip zijn huwelijksproblemen onder ogen ziet. Toch nog een beetje romantiek dus, maar dan zonder de komedie en Jennifer Aniston.

Zijn vrouw wordt gespeeld door Carey Mulligan (Promising Young Woman) en Paul Dano (The Batman) spreekt de stem in van het buitenaardse wezen. Het budget van de Netflix-film, geregisseerd door Johan Renck (Chernobyl), was 40 miljoen dollar.

‘Therapiesessie met buitenaards wezen’

Dat betaalt zich terug als je kijkt naar de populariteit van Spaceman. Wereldwijd staat de film binnen een paar dagen na de première op Netflix op nummer 2 in de lijst met best bekeken films van dit moment. Lovende recensies weet de interactie tussen Adam Sandler en een spinachtig buitenaards wezen echter niet te scoren.

Adam Sandler scoort Netflix-hit met buitenaards wezen
(Afbeelding: Netflix)

Op Rotten Tomatoes scoort de Netflix-film slechts 49 procent onder filmcritici. “De film met Adam Sandler is een fascinerend vreemd uitgangspunt. Maar dat wordt teniet gedaan door de saaie, ontmoedigende en inerte uitvoering”, aldus Wendy Ide van The Observer. Er zijn ook iets positievere reviews, al hebben sommige daarvan wel een cynische inslag. “Als een therapiesessie met een gigantische tarantula in de ruimte je aanspreekt, dan is Spaceman de film voor jou”, recenseert Joseph Robinson van Fish Jelly Films. IMDb geeft met een 5,8 uit 10 een krappe voldoende.

Oordeel vooral zelf: Spaceman is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.