Felix Decavel
Felix Decavel Gezondheid 1 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

8 natuurlijke manieren om haaruitval en kaalheid te voorkomen

Neem van het onze terugtrekkende haarlijn aan: kaalheid is geen lachertje. Maar gelukkig bestaan er ook natuurlijke manieren om haaruitval te voorkomen, of op zijn minst te beperken.

Haarklinieken die ons willen sponsoren, mogen altijd een e-mailtje sturen naar de redactie. Tot dan, houden we ons aan deze acht natuurlijke manieren om ons haar (en zelfvertrouwen) nog even te behouden.

Natuurlijke manieren tegen haaruitval en kaalheid

De effectiviteit van deze natuurlijke remedies kan uiteraard variëren van persoon tot persoon, en het kan enige tijd duren voordat je resultaten opmerkt. Als je ernstige haaruitval ervaart, is het raadzaam om een arts in te schakelen om de onderliggende oorzaak vast te stellen en passende behandelingen te bespreken, zoals medicijnen, haartransplantatie of andere medische ingrepen.

Gezonde voeding

Een gebalanceerd dieet met voldoende eiwitten, ijzer, vitamine A, vitamine C, omega-3-vetzuren en zink kan de haargroei ondersteunen. Voedingsmiddelen zoals vis, noten, zaden, groene bladgroenten en eieren kunnen bijdragen aan gezond haar.

Essentiële oliën

Sommige essentiële oliën, zoals rozemarijn, lavendel en pepermunt, worden soms gebruikt in haarmaskers of massages om de bloedsomloop op de hoofdhuid te verbeteren, haaruitval te verminderen en kaalheid te voorkomen.

Aloë vera

Aloë vera-gel kan op de hoofdhuid worden aangebracht om de huid te hydrateren en de haargroei te bevorderen.

Ginseng

Ginseng is een kruid dat soms wordt gebruikt om haaruitval te verminderen. Het kan de bloedsomloop in de hoofdhuid verbeteren en kaalheid uitstellen.

Uien

Het sap van uien bevat zwavelverbindingen die de haargroei kunnen stimuleren. Hoewel het een sterke geur heeft, wordt het soms op de hoofdhuid aangebracht.

Groene thee

De antioxidanten in groene thee kunnen bijdragen aan een gezonde haargroei. Je kan het lokaal toepassen of op normale manier drinken.

Natuurlijke haarverzorging

Vermijd agressieve chemicaliën in haarverzorgingsproducten en kies voor mildere, natuurlijke shampoos en conditioners.

Stressbeheersing

Stress kan haaruitval verergeren, dus het is belangrijk om stress te verminderen door middel van ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen.

Je kromme rug recht maken met simpele 30 seconden-oefening

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.