Redactie
Redactie accessories 13 jan 2017

Horlogemerk is boos, maakt als protest horloge van Zwitserse kaas

H. Moser & Cie is naar onze bescheiden mening één van de mooiste Zwitserse horlogemerken. Nog volledig onafhankelijk en erg subtiel. Erg boos nu ook, zo blijkt en dat uiten zij met een bizar statement.

Wat is er gaande? Er is ophef rondom het ‘Swiss made’-keurmerk in horlogeland. Zwitserland is, zoals je zeer waarschijnlijk weet, hét horlogeland. Een Swiss made-horloge wordt geassocieerd met kwaliteit en prestige. Alleen is ‘Swiss made’ niet helemaal Swiss made: wanneer het horloge voor minimaal 60% wordt gefabriceerd en geassembleerd in Zwitserland, mag het label ‘Swiss made’ eraan worden gegeven.

Dat is H. Moser & Cie een doorn in het oog. Lijdzaam zien zij toe hoe – in hun ogen – niet echt Zwitserse merken pronken met het label. Klaarblijkelijk zijn zij het helemaal zat en als protest komen zij met wellicht wel het bizarste horloge dat wij kennen. Het meest Zwitserse horloge ook, want dit horloge is niet alleen gemaakt van Zwitserse onderdelen maar ook van…. Zwitserse kaas.

Als protest op de beweging bouwde Moser deze Swiss Mad Watch, 100% Zwitsers dankzij een kast van Vacherin Mont d’Or kaas, voorzien van een speciale coating zodat-ie niet bederft. De fabrikant hangt er een prijskaartje van ongeveer €1 miljoen euro aan, als tweede protest tegen de alsmaar stijgende prijzen. Lekker bezig.

Reageer op artikel:
Horlogemerk is boos, maakt als protest horloge van Zwitserse kaas
Sluiten