Redactie
Redactie Stuff 14 jan 2019

Dit 100k horloge heeft een ingebouwde crypto-wallet (ook voor bitcoins)

A. Favre & Fils, een Zwitserse fabrikant van luxe horloges, is een mechanisch horloge aan het ontwerpen dat een ingebouwde crypto-wallet bevat. Deze digitale portemonnees zijn essentieel voor het veilig opbergen van jouw digitale munten. Geen idee waar we het over hebben? Lees dan ons artikel: ‘Zo beheer je een crypto-wallet en handel je veilig’.

Foto hierboven: geen weergave van het horloge uit dit artikel 

Het bedrijf kondigde het horloge vorige week aan. Volgens de makers is het horloge voorzien van een zogenoemde ‘cold wallet’ en is het een ‘een veiligheidsoplossing voor digitale munten van het allerhoogste soort’. A. Favre & Fils-CEO Laurent Favre zei er het volgende over: ‘We hebben dit horloge ontwikkeld met het idee om iets nuttigs aan de crypto-community aan te bieden, in plaats van iets waar je simpelweg veel geld aan uitgeeft.’ Steeds vaker zien we ‘crypto-horloges’ voorbij komen die zelden echt een functie toevoegen. Dit horloge voegt daadwerkelijk iets toe.

Crypto-horloge: veel euro’s voor het veilig houden van je digitale munten

Volgens Favre gaat het horloge tussen de 100.000 en 140.000 euro kosten, afhankelijk van het model, de features en materialen. Daar moet je dus behoorlijk wat winst voor hebben gemaakt met jouw crypto’s, hoewel dat niet heel moeilijk hoeft te zijn.

Het horloge belooft gegarandeerde in-data veiligheid en bescherming van privacy. Volgens het bedrijf kunnen we het eerste prototype verwachten in het tweede kwartaal van 2019. “We zijn druk bezig met de ontwikkeling van het horloge. We zoeken naar relevante functies, die passen in het geavanceerde design van een mechanisch horloge. Het voelt een beetje als het onderzoeken van de toekomst voor stroomtreinen in een periode waarin al elektrische treinen rijden.” Helaas is er nog geen beeld beschikbaar van het horloge, ook is het niet bekend of je het horloge met digitale munten kunt aanschaffen. Wel hebben we deze 5 minimalistische horloges voor je in de aanbieding. 

Reageer op artikel:
Dit 100k horloge heeft een ingebouwde crypto-wallet (ook voor bitcoins)
Sluiten