De Manners Guide voor het vinden van de juiste zwembroek

Het is nog niet officieel, maar wie naar buiten kijkt weet wel beter: het is zomer! Wat je plannen ook zijn voor de aankomende maanden, één kledingstuk ga je zeker weten nodig hebben. We hebben het natuurlijk over de zwembroek.

Het vinden van de juiste zwembroek is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt en daarom gaan wij je een handje helpen. Om je zoektocht een stuk eenvoudiger te maken, zetten we de vier meest populaire zwembroekmodellen voor je op een rijtje en vertellen we je welke kleur of patroon het beste bij je past.

De klassieke zwembroek

Dit is waarschijnlijk de meeste bekende en gangbare zwembroek uit de lijst. Hij is er in vele soorten, maten, kleuren en patronen. Deze basic allemansvriend is geschikt voor verschillende lichaamstypes en is daarom zeer populair. Zoals de naam al zegt is dit een klassieker, dus je hoeft je ook geen zorgen te maken dat hij volgend jaar alweer uit de mode is.

Als je voor een klassieke zwembroek gaat, is het verstandig om het qua kleur ook basic te houden. Omdat dit model wat ruimer en langer is, kun je felle kleuren en drukke patronen beter vermijden. Kies voor een minder opvallende effen broek of ga voor een simpel streepje. Zeker als je iets voller of klein bent, kan een een verticaal streepje wonderen doen.

De sportieve zwembroek

Deze broek is een stuk korter dan de klassieker en is daarom niet geschikt voor iedereen. Ben jij iemand die nooit legday skipt? Dan is deze broek zeker een geschikte keuze. Het model is gebaseerd op de hardloopbroekjes van vroeger en heeft een kleine inkeping aan de zijkant. Daardoor is dit de perfecte zwembroek om je sportieve kant te laten zien.

Waar je het bij de klassieke zwembroek juist basic wil houden, mag je bij de sportieve broek wél voor een opvallende kleur gaan. Dit omdat de opvallende kleur de iconische naden accentueert. Deze broek past misschien niet bij iedereen, maar als je hem kan hebben is het een must.

De boxershort zwembroek

Twijfel je tussen de klassieke en de sportieve zwembroek? Dan is de boxershort wat je zoekt. Deze broek lijkt qua model op de klassieker, maar is wat korter en zit vaak iets strakker. Hierdoor is dit de ideale broek als je hard gewerkt hebt aan je strandlichaam, maar de sportieve broek net iets te extreem vindt.

Op het gebied van kleur en patronen is de boxershort verreweg de meest veelzijdige zwembroek. Wil je het simpel houden? Kies dan een effen broek of met een simpel streepje. Wat meer opvallen? Ga dan voor een felle kleur of drukker patroon. Deze broek is dan ook uitermate geschikt voor een legerprint of, als je echt all-out wilt gaan, voor een Hawaii-print.

De multifunctionele zwembroek

Als je tijdens je vakantie op alles voorbereid wil zijn, is dit de broek die je moet kopen. Het is namelijk een zwembroek, maar hij lijkt op een gewoon paar shorts. Hierdoor kun je ‘m gemakkelijk dragen onder een T-shirt en valt het niet meteen op dat je in een zwembroek loopt. Vooral handig als je tijdens je vakantie een stad bezoekt en opeens zin krijgt in een verfrissende duik.

Je wil deze zwembroek als een korte broek kunnen dragen en daarom is het verstandig om het basic te houden. Een streepje zou eventueel nog kunnen, maar het doel van deze broek is om niet te veel op een zwembroek te lijken. Kies daarom voor een effen broek in een kleur die je gemakkelijk kunt combineren met de T-shirts die in je kast hangen.

Als laatste tip willen we je meegeven dat je moet variëren. In het dagelijks leven heb je ook verschillende outfits voor verschillende situaties, dus waarom zou dit voor je zwembroeken anders zijn? Koop verschillende modellen, kleuren en patronen. Zo heb je altijd wat te kiezen en laat je zien dat een echte man altijd goed gekleed is. Zelfs op het strand.

Reageer op artikel:
De Manners Guide voor het vinden van de juiste zwembroek
Sluiten