Redactie
Redactie Gesponsord 10 dec 2019

Op reis door Zuid-Afrika is alsof je de hoofdrol in een natuurdocu speelt

Over Zuid-Afrika wordt gezegd dat het ‘de wereld in één land’ is. En als je er bent geweest, kun je dat alleen maar hartstochtelijk beamen. Geen land ter wereld is zo veelzijdig als Zuid-Afrika.

Wat is jou Suid-Afrika?

Voordat je op avontuur gaat, is het wel zo goed om te weten wat bij jou past. Hou je van safari, lange hikes of juist van dineren in de natuur? Na de onderstaande quiz weet je in één klap wat ‘jou Suid-Afrika’ is.

Noem iets gaafs uit een land waar je ooit bent geweest en Zuid-Afrika heeft dat ook. En waarschijnlijk zelfs mooier. Stranden, steden, bergen, wijnen, culinaire hoogstandjes, diverse culturen; het is er allemaal te vinden.

Wilde dieren

En natuurlijk de wilde dieren en het prachtige natuurschoon. Wie op reis gaat in Zuid-Afrika waant zich de hoofdrolspeler in een natuurdocumentaire. Huur een coole terreinwagen en cross het land door over bergwegen, door eindeloze vlaktes of langs een van de vele mooie steden. Onderweg zal je versteld staan over wat je allemaal ziet. Je maakt als het ware een mini-wereldreis.

Er zijn verschillende routes te rijden die je van tevoren makkelijk kunt uitstippelen. Veel reizigers vinden de Panoramaroute de mooiste, maar ook de Wijn- en de Tuinroute zijn pareltjes. De meeste mensen reizen van Johannesburg naar Kaapstad of vice versa, maar je kunt ook één plek uitkiezen om vandaaruit het land te verkennen.

Het is echt te moeilijk om de mooiste plekjes van het land op te noemen, want het zijn er simpelweg te veel. Maar als we toch een poging moeten wagen, vooruit dan:

Mythische berg
De Tafelberg

De Tafelberg. Deze bijna mythische berg is een eyecatcher bij Kaapstad en niet alleen het bekijken ervan is leuk, ook het bekijken ervan áf is geweldig!

Drakensbergen
Drakensbergen

Drakensbergen Nationaal Park is een schitterend gebergte dat uit zo’n beetje de meest bewandelde bergen bestaat.

Watervallen
Watervallen in Zuid-Afrika

In de Noordkaap bevindt zich het Augrabies Falls National Park. Dat staat vooral bekend om een van de mooiste watervallen in Zuid-Afrika.

Natuurgebieden
Natuur in Zuid-Afrika

Om Kaapstad en Johannesburg heen vind je verder ook nog prachtige natuurgebieden.

RobbeneilandRobbeneiland

En vergeet vooral de must-sees als Robbeneiland en Kaap de Goede Hoop niet.

Oog in oog met brullende leeuw

Waar Zuid-Afrika natuurlijk ook om bekendstaat, is het wildlife. En dat is zeker niet voor niets! Het wemelt in het land van de bijzondere dieren die je plotseling op de weg voor je ziet staan, of kunt spotten in een van de talloze wildparken. Het gevoel dat je bekruipt als een impala je aankijkt, of een leeuw stoer naar je brult is onbeschrijflijk.

Lees hier meer over het wildlife in Zuid-Afrika

Leeuw in Zuid-Afrika

Vanzelfsprekend mag het bekendste wildpark ter wereld, Kruger National Park, niet op je lijstje ontbreken, maar ook Addo Elephant Park is geweldig om te zien evenals Camdeboo National Park. In dit laatste park tref je naast wild als struisvogels, antilopen en buffels ook de zeldzame bergzebra aan.

Voer voor vogelliefhebbers

Een bijzonder natuurgebied is ook St. Lucia Wetlands. Daar kunnen vogelliefhebbers hun hart volledig ophalen. En naast meer dan 400 vogelsoorten, waaronder roze flamingo’s en vele watervogels, komen er nijlpaarden en krokodillen voor.

Wie er ooit geweest is, wil gegarandeerd terug en wie nog moet gaan, moet dat gewoon heel snel doen. Voor de echte avonturiers is Zuid-Afrika namelijk een land dat je ooit gezien moet hebben.

Lees hier meer over de wonderen van Zuid-Afrika.

In samenwerking met SAT

Reageer op artikel:
Op reis door Zuid-Afrika is alsof je de hoofdrol in een natuurdocu speelt
Sluiten