Zuckerberg’s Jarvis: de toekomstdroom van elk huishouden

We mogen Mark Zuckerberg dankbaar zijn. Dankzij het opperhoofd van Facebook kunnen wij nu dagelijks getagd worden door onze vriendinnen in kattenfilmjes en in de toekomst gaat het werk van Zuckerberg ons nog meer moois brengen. Niet in de vorm van een uitbreiding van Facebook, maar een geheel nieuw project: (voorlopig) genaamd ‘Jarvis’.

In principe kan Zuckerberg ermee stoppen. De beste man heeft genoeg geld verdiend met Facebook en als hij af en toe even zijn koppie laat zien op kantoor kan hij de rest van de tijd lekker gaan genieten van zijn geld. Dit is echter niet de aard van het beestje en daarom heeft Zuckerberg zichzelf voor 2016 een opdracht gegeven; geïnspireerd door Just A Rather Very Intelligent System – de AI assistent van Tony Stark uit de Iron Man films – is de slimmerik gaan coderen om zo een eigen assistent te creëren.

Doel van Zuckerberg was om dit jaar meer te leren over AI en dat is hem aardig gelukt. Het AI systeem werkt dus door middel van kunstmatige intelligentie, waardoor het allerlei adviezen kan geven aan de familie Zuckerberg. Er kan gesproken worden tegen Jarvis door middel van een app en Jarvis praat ook gezellig terug. En geen freaky robotstem die je vertelt wat je die dag te doen hebt of terwijl jij nog ligt te slapen of de baby entertaint, want Jarvis is ingesproken door Morgan Freeman. Al was dat in testversie zoals in onderstaande video te zien nog wel anders…

Reageer op artikel:
Zuckerberg’s Jarvis: de toekomstdroom van elk huishouden
Sluiten