Redactie
Redactie Life 25 jan 2017

Zoveel geld levert een stap naar het team van Trump op

De nieuwbakken president Donald Trump is nog druk bezig met het vormgeven van zijn team. Zijn belangrijkste economische adviseur heeft hij inmiddels gevonden en die staat te popelen om te beginnen. Beter gezegd: hij kan waarschijnlijk niet wachten om de deur bij zijn huidige werkgever achter zich dicht te trekken, want dat maakt hem schathemelrijk.

Gary Cohn is de Chief Operating Officer bij zakenbank Goldman Sachs. In ruim 25 jaar tijd heeft hij zijn sporen verdiend. Dat hij op de radar van Donald Trump verschijnt, is dus niet zo vreemd. Hoe verleid je een topbankier tot een overstap naar de politiek, waar hij – hoewel ongetwijfeld niet slecht – niet kan verdienen wat hij nu verdient?

Om toe te treden tot het team van Trump moet Cohn alle banden met Goldman Sachs doorsnijden. Gaat dit pijn doen? Waarschijnlijk niet, want door deze move komt hem een onwaarschijnlijk grote hoeveelheid geld toe. CNN berekende dat Cohn in één klap $125 miljoen meekrijgt, een bedrag dat Cohn in 25 jaar heeft opgebouwd, bestaande uit bonussen en het uitbetalen van aandelen. Het Engelse The Independent spreekt zelfs van $284 miljoen.

Toetreden tot het team van Trump is voor kandidaten dus niet alleen een politieke uitdaging, maar ook een uiterst lucratieve move. Rex Tillerson, Trump’s secretary of state, werd eerder al weggeplukt bij ExxonMobil. Hij kreeg maar liefst $180 miljoen mee.

Mochten de komende tijd nog meer hoge zakenlieden en bankiers openlijk solliciteren naar een functie in het team van The Donald, dan weet je zeker dat zij er in financiële zin nimmer slechter van willen worden, ondanks dat hun salaris zal kelderen.

Reageer op artikel:
Zoveel geld levert een stap naar het team van Trump op
Sluiten