Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 19 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Met een korreltje zout: 7 gezonde snacks tijdens een warme dag

Heb jij de laatste tijd ook zo veel zin in zoute snacks? Dat kan goed door de temperatuur komen. Om je van nieuwe snack-inspiratie te voorzien, delen we zeven zoute snacks die ook nog eens als gezond bestempeld mogen worden. Win-winsituatie.

Zodra het kwik buiten boven de 25 graden stijgt, krijgt je lichaam automatisch zin in zoute snacks. Maar is het ook echt nodig om extra zout te eten als het buiten warm is? Nee, zegt het Voedingscentrum.

Zoute snacks voor als het buiten warm is

Extra zout eten is dus niet nódig als het buiten warm is, maar het kan geen kwaad. Niet voor niets Uiteraard kun je voor een vertrouwde zak chips gaan, maar er zijn nog zo veel meer lekker zoute snacks om uit te kiezen. Zeven gezonde favorieten.

1. Zelf gekruide en geroosterde noten

Natuurlijk kun je een kant-en-klare zak gezouten pinda’s uit de kast pakken, maar zelf noten kruiden en roosteren is veel lekkerder en gezonder. Kan je meteen een mix van jouw lievelingsnoten maken. Ga voor deze 6 gezondste noten en lees meteen alles over de gezondheidsvoordelen van deze noten.

2. Geroosterde kikkererwten

Krijg je het liefste niet zo veel calorieën binnen en laat je noten dus liever even liggen? Maak dan je eigen geroosterde kikkererwten. Kikkererwten zitten vol eiwitten en zijn daarmee ook een goede snack als je let op je eiwitinname voor meer spiergroei.

3. Edamame

Je kent edamame-boontjes misschien wel van sushi-restaurants. Meestal is het de enige vorm van groenten die dan op tafel verschijnt. Deze boontjes koop je ook gewoon in de supermarkt kopen. Een snufje zout eroverheen, en je hebt een heerlijke zoute snack vol eiwitten. Dat is nog eens verantwoord snacken.

4. Gekookte eieren

Misschien geen hele spannende snack, maar een gekookt eitje met een beetje zout is natuurlijk altijd een goede snack. Bevat goede vetten, eiwitten en is lekker vullend.

Afvallen met eieren: wat gebeurt er als je er 12 per dag eet?

6. Dadels met geitenkaas en spek

Vul een dadel met geitenkaas, wikkel er een plakje spek omheen en bak even in een koekenpan. Deze combinatie van zoete dadels en zout spek is geniaal en als je ‘m nog nooit geprobeerd hebt, zie dit dan als een teken om het eens klaar te maken.

zoute snacks friet met zeewier
(Foto: Nancy van Batenburg voor Culy)

7. Umami-frietjes

Je weet niet wat je proeft: deze frietjes van onze collega’s van Culy zijn niet te versmaden. De perfecte snack als je nét even iets meer moeite wilt doen. Voor deze snack heb je frietjes, zout en twee nori-vellen nodig. Je weet wel, gedroogd zeewier. Het resultaat is een smaakbommetje waar je geen genoeg van krijgt.

8. Zoute popcorn

We kunnen natuurlijk niet anders dan dit lijstje afsluiten met zoute popcorn. In de bioscoop of toch lekker gewoon thuis op de bank, popcorn is wat ons betreft dé zoute snack tijdens een zwoele zomerfilm.

Popcorn is misschien niet de gezondste snack uit het rijtje, maar het heeft betere voedingswaarden dan bijvoorbeeld een zak chips en je bent er langer door verzadigd. In combinatie met een gezond en gevarieerd voedingspatroon kan een beetje zoute popcorn op z’n tijd dus prima.

8 psychologische trucs om gezonder en minder te eten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met een korreltje zout: 7 gezonde snacks tijdens een warme dag
Sluiten