Sander van den Berg
Sander van den Berg Stijl 11 aug 2019
Leestijd: 3 minuten

6 type overhemden die thuishoren in de garderobe van een man

Het is geen gewaagde uitspraak als we stellen dat een paar overhemden nooit en te nimmer mag ontbreken in jouw garderobe. Voor op een denim, voor onder je mooiste jasje, voor tijdens dat etentje met de mooiste vrouw van de stad… noem een gelegenheid en het overhemd komt van pas. Luxe probleem is alleen dat er nogal wat varianten zijn. Welke mag nou écht niet ontbreken?

Waar een goed zittend overhemd aan moet voldoen schreven we al eerder voor je op. Hoe te behandelen ook. Daarom is het vandaag de hoogste tijd om nu eens duidelijk te hebben welke soorten overhemden niet mogen ontbreken. Dus, neem de lijst mee naar de winkel (digitaal of niet) en afstrepen maar!

Overhemden voor mannen

Het credo blijft overigens, zoals altijd; kwaliteit boven kwantiteit. Je kan beter een mooi overhemd hebben van elk soort, dan een kledingkast hebben die drie Oxford shirts telt, maar waarin het Hawaii shirt ontbreekt.

Oxford Button-Down Shirt

Voor het eerst gedragen door ene John Brooks in 1896 en groot gemaakt door (zoals zo vaak) sporters: de polospelers. Het item dat het meest wordt gebruikt in smart-casual outfits; dat geven we je op een beeldscherm. Te koop voor 110 euro.

overhemd - Oxford Button-Down Shirt
Overhemd van NN07 (Bron: MR Porter)

Formal Shirt

Mocht je een kantoorbaan hebben – wel of niet met een bepaalde dresscode – dan is de kans groot dat je dit type het vaakst draagt. Vooruit, dan mag je er van deze twee. Ga voor wit en een zachte kleur blauw. Te koop voor 110 euro.

overhemd - formal shirt
Overhemd van Hugo Boss (Bron: MR Porter)

Denim Shirt

Wanneer je dit goed doet, ben je met het dragen van een fraai denim overhemd meteen een stuk stoerder. Stoppelbaardje, tattoo hier en daar, je bent helemaal de man. Mocht je hier niet aan voldoen; het is ook het ideale overhemd tijdens je weekenddagen voor een casual lookHier te koop voor 210 euro.

denim shirt
Overhemd van Acne Studios (Bron: MR Porter)

Short Sleeve Shirt

Van alle overhemden op de wereld is deze variant een van de grootste trends. Vorig jaar waren de mega-kleurrijke shirts met print een absolute must, nu geven we toch de voorkeur aan iets rustigers. Voor 110 piek is deze van jou.

overhemden short sleeve
Overhemd van Folk (Bron: MR Porter)

Linnen Shirt

Linnen overhemden zijn vaak van een pastelachtige toon en laat dat nou ideaal zijn voor de zomerse dagen. Lekker losjes gedragen en met de mouwtjes opgestroopt kom jij de zomer wel door. Nog behoorlijk stylish ook. Hoe we het doen, doen we het, maar deze is ook weer 110 euro.

overhemden linnen
Overhemd van J. Crew (Bron: MR Porter)

Flannel Shirt

Overbodige tip van de week: koop een shirt van flanel nu nog niet. Je zweet je al een ongeluk tijdens het kleren passen, maar bij het passen van dit overhemd stijgt het NAP meteen. Hou het in je achterhoofd voor de winter, want dan is het je beste vriend. Maar nu nog niet. Alvast voor de winter hè. 135 euro.

overhemden flannel
Overhemd van Alex Mill (Bron: MR Porter)

? Een overhemd blijft een ongeëvenaarde topper onder een jasje, dus check vooral ook even deze fijne blazers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 type overhemden die thuishoren in de garderobe van een man
Sluiten