Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 8 mei 2020

Pasgeboren zoon van Elon Musk gered door Californische wet

Een kindernaam verzinnen is geen gemakkelijke opgave. Aan de ene kant wil je iets unieks, maar aan de andere kant wil je ook je zoon of dochter niet opzadelen met een rare naam. Dat tweede punt vervalt blijkbaar wanneer je rijk en bekend bent. Dan kun je gewoon verzinnen waar je zin in hebt. Dat hebben ook Elon Musk en Grimes gedaan. Het kleurrijke duo besloot om hun pasgeboren zoon X Æ A-12 te noemen.

De zoon van Elon Musk kwam afgelopen maandag ter aarde. De 48-jarige oprichter van Tesla heeft al zes kinderen uit een vorig huwelijk, maar dit is zijn eerste kind met Grimes. Voor de 32-jarige zangeres en songwriter uit Canada is het haar eerste kleine. Elon Musk maakte het grote nieuws bekend via twitter en deelde op aandringen van zijn volgers ook een foto en de naam.

Het verhaal achter de naam X Æ A-12

Vooral de naam van Musk jr. ging al snel viral. Hierbij ging het vooral om de betekenis van de naam. Er werd van alles verzonnen, maar Grimes kwam uiteindelijk zelf met het verlossende woord. De zangeres, die eigenlijk Claire Elise Boucher heet, onthulde in onderstaande tweet hoe ze op de naam X Æ A-12 zijn gekomen.

Leuk bedacht, maar dit kun je een kind toch niet aandoen? De Amerikaanse website TMZ kon zich dat ook niet voorstellen en belde even met de dienst bevolking in Los Angeles. En wat blijkt? Dit mag inderdaad niet. Volgens de wet die geldt in Californië is het verboden om symbolen en cijfers in een naam te verwerken. Het alfabet heeft 26 letters en daar zul je het als ouders mee moeten doen. Alleen voor de apostrof wordt een uitzondering gemaakt.

Californië redt de zoon van Elon Musk

Pak deze restricties er even bij en het enige wat nog overblijft van de naam X Æ A-12 is XA. Jammer voor Elon Musk en Grimes, maar goed nieuws voor de kleine spruit. Hij hoeft nu niet de rest van zijn leven met een bizarre naam in zijn paspoort te lopen. Althans, als zijn ouders niet alsnog iets geks weten te verzinnen.

Voor Musk jr. is het te hopen dat hij net als zijn halfbroertjes een redelijk normale naam krijgt. De kinderen uit het vorige huwelijk van Elon Musk heten Nevada, Griffin, Xavier, Kai, Saxon en Damian. Toch lijkt dat niet te gaan gebeuren. Musk en Grimes hebben al laten weten dat zijn roepnaam gewoon X Æ A-12 blijft, ongeacht wat er uiteindelijk op het geboortecertificaat komt te staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pasgeboren zoon van Elon Musk gered door Californische wet
Sluiten