Via Zoom opgenomen horrorfilm scoort 100 procent op Rotten Tomatoes

Door de huidige pandemie ligt Hollywood vrijwel volledig stil. Nu komen een aantal grote producties weer op gang, maar de meeste acteurs, regisseurs en crewleden hebben drie maanden thuis gezeten.

Sommige talenten hebben zich niet laten beperken door de quarantaine. Zo maakte Zendaya een geheime lockdown-film, en nam Undercover-ster Frank Lammers een complete film op vanuit zijn huis.

Host: Zoom horrorfilm

Ook in het horror-genre wordt de thuiswerk-cultuur gretig aangegrepen. Maak kennis met Host, een horror-thriller die geheel is gefilmd via Zoom. Precies: de videobel-dienst die explosief in gebruikersaantallen steeg de afgelopen maanden.

De film gaat over zes vrienden die een medium inhuren via Zoom, om met geesten te kunnen praten. Ze krijgen echter meer op hun bordje dan ze hadden verwacht. Wanneer een kwaadaardige geest hun huiskamers binnendringt realiseren ze zich opeens dat ze de avond wellicht niet zullen overleven.

Alles op afstand

De film is geregisseerd door de relatief onbekende regisseur Bob Savage. De cast bestaat onder andere uit Haley Bishop, Radina Drandova, Edward Linard, Jemma Moore, Caroline Ward en Emma Louise Webb. Acteurs die allemaal zelf hun camera’s hebben moeten bedienen. Ook de praktische effecten en belichting moesten ze zelf regelen. Iedereen zat immers thuis opgesloten. Alles is op afstand geregisseerd en opgenomen.

Shudder

In dit genre is het altijd maar afwachten hoe films uitpakken. Dat geldt natuurlijk voor elk genre, maar juist met horrorfilms lijkt men met dit soort B-films vaker de plank mis dan raak te slaan. Fans die Host al hebben gezien zijn echter laaiend enthousiast.

Sterker nog, op het moment van schrijven heeft de film een score van 100 procent op Rotten Tomatoes. En dat na 34 recensies. Sterker nog, het gereputeerde filmmagazine Empire beloonde Host zelfs met vier (van de vijf) sterren, een score waar menig blockbuster niet aan weet te tippen.

Dat maakt Host sowieso al het checken waard, al was het maar om te zien hoe men ondanks de beperkingen toch een film heeft opgenomen. Nu komt het probleem: Host is enkel te streamen op Shudder, een Amerikaanse streamingdienst die nog niet in Nederland beschikbaar is. Hopelijk komt daar snel verandering in.

Reageer op artikel:
Via Zoom opgenomen horrorfilm scoort 100 procent op Rotten Tomatoes
Sluiten