Lubach pakt opnieuw Baudet aan en dat is voer voor een flinke Twitter-discussie

Arjen Lubach is terug op de buis. Voorlopig kun je op zondagavond tien voor half tien weer naar NPO3 schakelen voor één van de populairste programma’s van de Nederlandse televisie. Seizoen elf ging gisteren van start met het coronavirus, de ontwikkelingen binnen het kapitalisme, een tsunami aan moties en Thierry Baudet als hoofdonderwerpen. Vooral over dat laatste valt genoeg te zeggen. Niet alleen in Zondag met Lubach, maar ook op Twitter.

Tijdens en na het programma klommen vele Nederlanders in de digitale pan om hun mening te geven. Je kunt op basis van wat er geschreven wordt wel stellen dat Nederland verdeeld is. Vooral toen Thierry Baudet aan de beurt kwamen, werd nog maar weer eens duidelijk dat er flinke scheiding heerst binnen Nederland. Rechts en links liggen ver uit elkaar en daar werd dan ook flink over gediscussieerd op Twitter.

Thierry Baudet opnieuw het doelwit

De negatieve reacties op de eerste Zondag met Lubach aflevering van 2020 waren vooral gericht op het item over Thierry Baudet. De oprichter van Forum voor Democratie stuurde onlangs een onhandige tweet de wereld in. Dat is je waarschijnlijk niet ontgaan, maar je was het mogelijk al wel weer vergeten. Dit gebeurde immers twee weken geleden. Ondanks dat deze storm alweer was gaan liggen, wilde Arjen Lubach er toch nog even op terugkomen. Hieronder het resultaat.

De hele aflevering van Zondag met Lubach terugkijken doe je hier.

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat Zondag met Lubach graag haar pijlen richt op Baudet. En dat mag. Het is zelfs terecht als je dit soort onhandige uitspraken doet die niet blijken te kloppen. Het is alleen de vraag of je in een actualiteitenprogramma daar nu nog op terug moet komen. Op Twitter zijn daar wat dat betreft de mening flink verdeeld over. Waar de één er hard om kan lachen, vindt de ander het een slappe poging om toch nog maar even Thierry Baudet zwart te maken.

Lubach-fans genieten

Aan de andere kant van het hek stond een grote groep te lachen. Niet alleen om het item zelf, maar vooral om de reacties op Twitter. Deze Zondag met Lubach-aanhangers zagen de ophef al aankomen en genoten er met volle teugen van:

Zondag met Lubach vs. Thierry Baudet

Maar laten we eerlijk zijn: er valt voor beiden kanten wel wat te zeggen. De tweet van Baudet en hoe de politicus er vervolgens mee omging is een open uitnodiging voor een mooi stukje satire. Volledig terecht dat de redactie van Zondag met Lubach hier mee aan de haal gaat. Toch is het ook niet gek dat mensen zich afvragen of dit nog wel actueel is. Iedereen heeft er inmiddels al wat over gezegd. Er zijn genoeg andere onderwerpen die net zo interessant, maar wel actueler zijn. Wat vinden jullie? Laat het hieronder weten in onze poll.

Reageer op artikel:
Lubach pakt opnieuw Baudet aan en dat is voer voor een flinke Twitter-discussie
Sluiten