Lubach sloopt social distancing negerende mensen en oogst lof

Gisteren kreeg iedereen met een smartphone een NL Alert met daarin de boodschap dat je anderhalve meter afstand moeten houden. Corona blijft om zich heen grijpen en het zogenaamde social distancing is één van de belangrijkste wapens tegen het virus. Toch trekken veel mensen nog steeds hun eigen plan en hebben lak aan de regels, tot grote frustratie van Arjen Lubach.

Het is schrikbarend en zorgwekkend om te zien dat er nog steeds massaal mensen zijn die denken dat ze het beter weten. Die vooral aan zichzelf denken en daarom hun eigen regels verzinnen. Je zou toch denken dat iedereen inmiddels wel weet dat dit geen griepje is. Dat deze mensen zichzelf in gevaar brengen is hun eigen probleem, maar het besef dat hun acties veel groter gevolgen hebben, lijkt maar niet binnen te komen.

Arjen Lubach zichtbaar gefrustreerd

Neuzen moeten nog harder op de feiten gedrukt worden en Arjen Lubach is niet te beroerd om hierin het voortouw te nemen. In de nieuwste aflevering van Zondag met Lubach is social distancing namelijk het onderwerp waar hij mee begint. Dit doet hij vanuit een studio zonder publiek en met zijn co-presentator en eindredacteur op gepaste afstand.

In bovenstaand Zondag met Lubach item wordt nog een keer uitgelegd waarom anderhalve meter afstand zo belangrijk is. Tevens zien we tussendoor mensen voorbij komen die om de meest domme reden lekker doen waar ze zelf zin in hebben. Het is stuitend dat bij velen de boodschap nog steeds niet duidelijk is. Je voelt de frustratie van Arjen bijna door het scherm heen.

Twitter reageert op Zondag met Lubach

Die frustratie is herkenbaar voor velen. Dat werd ook duidelijk op Twitter waar mensen massaal aan de kant van Arjen Lubach gingen staan. Met verbazing werd er gereageerd op het feit dat er nog steeds mensen zijn die het niet willen snappen. Daarnaast werd ook de Tex lengte met veel enthousiasme onthaald.

Het is bijna pijnlijk om te zien:

Duidelijke taal:

Verplicht Zondag met Lubach kijken:

Vooral voor jongeren en ouderen:

Lof voor Lubach

Zelfs zonder publiek:

Mocht het nog niet duidelijk zijn:

Het is niet moeilijk:

Neem het zekere voor het onzekere, ga voor de Tex lengte:

En tot slot:

Zondag met Lubach over de crisis

Ook vorige week ging het bij Arjen Lubach over de coronacrisis. Toen vatte hij alle maatregelen samen, maar niet iedereen was het daarmee eens.

Reageer op artikel:
Lubach sloopt social distancing negerende mensen en oogst lof
Sluiten