Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 10 apr 2020

Helaas! Zondag met Lubach dit seizoen minder lang dan stiekem gehoopt

Arjen Lubach zit er lekker in dit seizoen. Hij bracht RUMAG aan het wankelen, pakte de Formule 1 keihard aan en nam Baudet weer eens te grazen. Maar het populairste onderwerp van dit Zondag met Lubach seizoen is zonder twijfel de corona-crisis. Op hilarische en kritische wijze houdt hij de vinger aan de pols. Hoe hij dit doet zorgt voor veel lof en dus werd er vurig gehoopt dat het seizoen verlengd zou worden.

Zondag met Lubach is een andere en kritische manier om naar de hele corona-crisis te kijken. In de satirische nieuwsshow wordt er net even anders omgegaan met de gehele situatie. Wat Arjen Lubach doet is een unieke en vooral verfrissende aanvulling op de hele corona-nieuws tsunami. Kijkers willen hier graag van blijven genieten, maar het het elfde seizoen van Zondag met Lubach is alweer bijna voorbij.

Extra lang seizoen Zondag met Lubach niet mogelijk

Toch was er hoop dat het seizoen verlengd zou worden. De kijkers willen het graag en er vallen steeds meer gaten in de programmering van de NPO. Een wekelijkse Zondag met Lubach corona-update zou een mooie manier zijn om dit seizoen nog wat op te rekken. Helaas gaat dat niet gebeuren. Dat heeft Arjen Lubach zelf laten weten in een interview met Radio Oranje.

Dat heeft vooral met geld te maken. De budgetten in de Nederlandse televisiewereld zijn niet toereikend om een heel jaar lang een programma als Zondag met Lubach te maken. Daarnaast vraagt Arjen Lubach zich af of daar wel genoeg nieuws voor is: “ De Nederlandse nieuwsmolen is niet zodanig dat we het hele jaar door week in, week uit een uitzending kunnen maken. De mensen vinden coronanieuws op een gegeven moment ook niet meer interessant,” aldus de presentator.

Fantastische, maar zware baan

En zelfs al zou er genoeg geld en interessant nieuws zijn, dan was het waarschijnlijk alsnog niet gebeurd. In het interview laat Arjen Lubach weten dat Zondag met Lubach maken fantastisch, maar ook heel zwaar is. “Ik wil niet zielig doen, ik heb het leukste werk ter wereld. Maar ik hou dat niet veertig weken per jaar vol.”

Het elfde seizoen van Zondag met Lubach krijgt dus geen staartje. Jammer, maar we hebben gelukkig nog twee afleveringen voor de boeg. Daarna gaat Arjen met vakantie en komt hij na de zomer weer terug voor een nieuw seizoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Telegraaf

Reageer op artikel:
Helaas! Zondag met Lubach dit seizoen minder lang dan stiekem gehoopt
Sluiten