Redactie
Redactie Sport & Games 24 februari 2020

Zondag met Lubach haalt uit naar absurd plan van Formule 1 teams

Gisteravond zat Arjen Lubach weer achter zijn desk om in Zondag met Lubach het laatste nieuws te bespreken. Ditmaal ging het over de Oeigoeren, minderjarigen met messen en Moskeeën, maar ook over de Formule 1 Grand Prix in Zandvoort. Er zijn namelijk een aantal teams die over het strand van Noordwijk naar Zandvoort willen rijden. Daarbij komen ze recht door een natuurgebied en dat zorgt voor ophef.

Mercedes, Alpha Tauri en het team van Max Verstappen (Red Bull Racing) hebben dit verzoek neergelegd bij Noordwijk en Zandvoort. Deze teams verblijven namelijk in Noordwijk en zien het niet zitten om iedere dag over de gewone wegen naar het circuit te rijden. Ze zijn bang voor files en om belaagd te worden door fans. Daar valt wat voor te zeggen, maar de strandroute die ze willen gebruiken loopt dwars door Noordvoort.

Lubach over bizarre plan van Formule 1 teams

Dit is een strandreservaat tussen Noordwijk en Zandvoort. Het strand tussen paal 70 en 73 is rustiger gemaakt om zo zeehonden en vogels de ruimte en rust te geven. Zelf als voetganger mag je hier niet komen, maar de Formule 1 teams willen er dwars doorheen rijden. Te gek voor woorden natuurlijk. Dat vindt ook Arjen Lubach en dus legt hij in Zondag met Lubach graag uit hoe het zit.

Wij zijn grote liefhebbers van de Formule 1 en ontzettend blij dat de Grand Prix van Zandvoort er gaat komen, maar dit is natuurlijk absurd. Zoals Arjen Lubach in bovenstaande video uitlegt is er geen enkele goede reden om de natuur op het spel te zetten. Nu is hij zelf absoluut geen fan van de sport en niet bepaald objectief, maar hij heeft een goed punt. Het is logisch dat we ons best doen om alles zo goed mogelijk te regelen voor de teams, maar dit gaat toch echt te ver. Zo vinden ook veel Twitteraars, waaronder Olav Mol die de video deelde.

Het is nog niet te laat

Ben je het eens met Arjen Lubach en vind je ook dat de teams een andere route moeten zoeken? Klik dan hier om de petitie te tekenen. Zandvoort heeft nog niet besloten of ze akkoord gaan met het plan van de Formule 1 teams, dus er is nog tijd om ze ervan te overtuigen om nee te zeggen.

Reageer op artikel:
Zondag met Lubach haalt uit naar absurd plan van Formule 1 teams
Sluiten