Lubach nagelt grootste crisis profiteurs genadeloos aan de schandpaal

De crisis waar we momenteel middenin zitten heeft grote gevolgen voor iedereen. Die gevolgen zijn voor bijna iedereen negatief, maar zoals altijd zijn er ook mensen die weten te profiteren van de ellende die heerst. Zo ook de zogenaamde flitshandelaren. Knappe koppen die dankzij de ellende op de beurs krankzinnig veel geld binnenharken. Dat mogen ze doen, maar echt netjes is het niet. Arjen Lubach legt uit hoe dat zit.

In de nieuwste aflevering van Zondag met Lubach stond de crisis waar we nu inzitten centraal. Zo nam Lubach ruimt de tijd om duidelijk te maken hoe belangrijk social distancing is. Daarnaast keek hij ook naar andere gevolgen en belandde zo bij de zogenaamde flitshandelaren. Dit zijn beurshandelaren die profiteren van onrust op de beurs. Hoe meer beweging er is, des te meer geld ze verdienen. De keihard crashende beurs is voor hen dus big business.

Arjen Lubach gaat los op flitshandelaren

Hoe ze dat precies doen is zeer ingewikkeld, maar Arjen Lubach weet het in onderstaand item helder uit te leggen. Om dit in de praktijk te kunnen doen, heb je de laatste technologie en een heel goed stel hersenen nodig. Beurshandelaren die aan flitshandel doen hebben dus panden vol met razendsnelle computers en op de loonlijst staan alleen maar knappe koppen. En dat is waar Arjen Lubach zich zo aan ergert.

De kennis en technologie die voorhanden is, wordt alleen maar gebruikt om geld te verdienen. Dat is niet strafbaar, maar dat geld moet ergens vandaan komen. Flitshandelaren snoepen overal geld weg. Bijvoorbeeld bij andere bedrijven, maar ook bij pensioenfondsen. Door iets sneller te zijn dan de rest, stroomt het geld in deze periode binnen bij de flitshandelaren, maar de rest van de wereld wordt er geen haar beter van.

Twitter reageer vol afschuw

Arjen Lubach baalt er zichtbaar van dat al deze slimme mensen bezig zijn om te profiteren van de crisis. Hij zou liever zien dat deze knappe koppen gaan helpen om een oplossing te zoeken. Op Twitter zijn de meeste mensen het in ieder geval roerend met hem eens.

Zondag met Lubach kort samengevat:

Lof voor Lubach:

Stop met hamsteren, ook op de beurs:

En iemand ontdekt ook nog even zichzelf in het item:

Zondag met Lubach over social distancing

In dezelfde aflevering ging het natuurlijk ook over de directe gevolgen van het huidige crisis. Iedereen moet zijn steentje bijdragen om verdere besmetting te voorkomen, maar dat blijkt lastig. Tot grote frustratie van Arjen Lubach. Inmiddels zijn de regels in Nederland een stuk strenger geworden en gezien dit item zal Arjen Lubach daar ongetwijfeld heel blij mee zijn.

Reageer op artikel:
Lubach nagelt grootste crisis profiteurs genadeloos aan de schandpaal
Sluiten