Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 2 nov 2020

Arjen Lubach laat Twitter opnieuw exploderen met belangrijke oproep

Een jaar geleden dook Arjen Lubach in de tabaksindustrie. In dit item van Zondag met Lubach kwam hij tot de conclusie dat bij het testen van sigaretten de verkeerde methode gebruikt wordt. Lubach stelde voor om over te stappen op een beter alternatief en deed een oproep aan Europees commissaris voor Volksgezondheid Stella Kyriakidou. Dit heeft geen enkele impact gehad en dus is het tijd voor poging twee.

Arjen Lubach probeert opnieuw Stella Kyriakidou ervan te overtuigen dat Canadian Intense een betere en meer betrouwbare meetmethode is, maar hij gebruikt dit ook als aanleiding om in de Europese politiek te duiken. Er is namelijk sprake van een heuse Eurokloof. De gemiddelde Europese burger heeft geen idee wat er speelt. Ze hebben geen idee wie er het woord voeren en debatten worden niet gevolgd.

Arjen Lubach klopt opnieuw aan bij Stella Kyriakidou

Door het gebrek aan interesse is er ook voor de pers weinig te halen. Arjen Lubach vindt dat dit anders moet. De Europese Unie bepaalt namelijk behoorlijk veel in Europa en verdeelt vooral een hoop geld. Nu wordt daar weinig aandacht aan besteed. Volgens Arjen Lubach is dat geen gezonde situatie. Eurocommissarissen hebben niets te vrezen van de pers en krijgen amper kritische vragen.

Dat moet veranderen, maar voordat het zover is, neemt Arjen Lubach graag nog een keer het heft in eigen handen. Hij wil Stella Kyriakidou zo snel mogelijk tegenover een kritisch journalist zetten zodat ze haar keuze, om niet over te stappen naar een beter meetmethode, moet verdedigen. Helaas heeft de Zondag met Lubach host beperkte middelen en grijp hij opnieuw naar Twitter.

Poging twee

Net als een jaar geleden roept Arjen Lubach zijn volgers op om een tweet naar Stella Kyriakidou te sturen. In deze tweet vraagt hij of de Eurocommissaris langs wil komen bij Eva Jinek om te praten over de methode die wordt gebruikt om sigaretten te testen. Ook neemt hij de De Wereldgezondheidsorganisatie mee in het verzoek. Net als Arjen Lubach vindt ook de WHO dat het tijd is voor een nieuwe meetmethode.

Twitter ontploft

Aan deze oproep werd vervolgens massaal gehoor gegeven. Vele volgers van Arjen Lubach stuurden een tweet aan het adres van Stella Kyriakidou. Compleet met bijbehorend gifje of een leuke variatie daarop.

Arjen Lubach over coronabont

Of de oproep van Arjen Lubach dit keer wel gaat werken, is nog maar de vraag. De vorige poging was alles behalve succesvol en dus is de kans groot dat Stella Kyriakidou ook dit keer de drukte op Twitter negeert. Toch is het goed dat Arjen Lubach dit soort onderwerpen blijft behandelen. Vorige week deed hij dat ook al. Toen maakte de Zondag met Lubach host korte metten met coronabond.

Update: Eva Jinek heeft inmiddels gereageerd op deze oproep. Haar reactie lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Arjen Lubach laat Twitter opnieuw exploderen met belangrijke oproep
Sluiten