Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 6 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Lubach kritisch op slap optreden Rutte en onthult plan voor derde golf

De tweede golf rolt over ons land. We wisten dat deze eraan zat te komen, maar we zijn er niet in geslaagd om de juiste maatregelen te nemen. Daar doen we nu niets meer aan. Wat we volgens Arjen Lubach wel kunnen doen, is leren van nu zodat we bij een mogelijke derde golf wel goed kunnen ingrijpen. In Zondag met Lubach onthult Arjen zijn plan en heeft hij een duidelijke boodschap voor Mark Rutte.

Heel Europa wordt hard getroffen door het coronavirus. Toch zijn er tussen de landen grote verschillen in de cijfers. Hoe is dit mogelijk? Om daarachter te komen wordt in Zondag Lubach een kleine vergelijking gemaakt tussen Nederland en Duitsland. Bij ons grijpt het virus opeens weer wild om zich heen en lopen de ziekenhuizen weer vol, maar bij onze Oosterburen blijft het wel stabiel. Wat is er aan de hand?

Kom op Rutte! Laat zien dat je een leider bent

Hiervoor zijn verschillende oorzaken aan te wijzen. Arjen Lubach besluit in zijn satirische nieuwsshow om in te zoomen op de leiders. In Duitsland slaat Angela Merkel met de vuist op tafel. Ze laat zich adviseren door deskundigen en is niet bang om in te grijpen. Bij ons zwaait Mark Rutte met de scepter. Dat doet de charismatische leider van ons land over het algemeen prima, maar Arjen Lubach ziet wel een klein verbeterpunt.

Waar Angela Merkel niet bang is om de leiding te nemen, is Mark Rutte vaak te soft. Hij zegt hardop dat hij niet de baas wil gaan spelen en dat hij mensen niet wil verplichten om naar hem te luisteren. Mark Rutte vindt dat de inwoners van Nederland volwassen genoeg zijn om verstandig besluiten te nemen. Helaas hebben we in de afgelopen maanden kunnen zien dat dit niet altijd het geval is.

De oplossing volgens Lubach

Arjen Lubach roept Mark Rutte op om ballen te tonen en de leiding te nemen. Het Nederlands volk heeft nu wel duidelijk gemaakt dat ze niet in staat zijn om het zelf te regelen. Zo komt de host van Zondag met Lubach bij het volgende kritiekpunt, en dat is het onduidelijke beleid. Waarom is er geen duidelijk plan zodat we snel kunnen reageren op een groeiend aantal besmettingen?

Zoals je kunt zien roept Arjen Lubach op om het voorbeeld van Ierland te volgen. De Ieren hebben een overzichtelijke plan met daarin verschillende levels. Wanneer het aantal besmettingen een bepaald aantal overschrijdt, ga je een level omhoog. Bij ieder level horen vervolgens verschillende maatregelen. Dit werkt ook andersom. Daalt het aantal besmettingen, dan kunnen maatregelen ook weer teruggedraaid worden. Dan weet iedereen waar we aan toe zijn.

Meer Zondag met Lubach

Arjen Lubach had afgelopen zondag ook nog een andere duidelijke boodschap voor het kabinet. Hij zet namelijk vraagtekens bij de bijzondere en mogelijke gevaarlijke uitzonderingspositie die de kerken in ons land hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lubach kritisch op slap optreden Rutte en onthult plan voor derde golf
Sluiten