Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 26 okt 2020

Lubach duikt in bizarre coronabrandhaard en Twitter reageert vol verbazing

Wie het nieuws volgt, zal niet ontgaan zijn dat er in de laatste maanden vele nertsenhouderijen ontruimt zijn. Deze fokkerijen zijn een broeinest voor corona en dat kan desastreuze gevolgen hebben voor de mens. Arjen Lubach dook voor Zondag met Lubach in deze coronabrandhaard en dat heeft het nodige losgemaakt op Twitter.

Bont is al jaren een discussiepunt. Het fokken van dieren voor hun huiden is iets waar veel mensen tegen zijn. Maar zolang het gekocht blijft worden, zal de bontindustrie in stand blijven. Tenzij de volksgezondheid in gevaar komt. Dat is door corona het geval. Het virus grijpt om zich heen en ook nertsen worden met grote regelmaat getroffen.

Arjen Lubach tegen coronabont

Het kabinet heeft daarom besloten dat het klaar is met het fokken van nertsen. Dat plan was er al, maar wordt door de pandemie naar voren gehaald. Toch vindt Arjen Lubach dat het nog veel te lang duurt. Waarom dat is legt hij uit in zijn satirische nieuwsshow Zondag met Lubach. Hij duikt in de wereld van nertsenbont. Zo ontdekt hij waarom nertsen en corona een gevaarlijke combinatie zijn, maar komt er ook nog een groter probleem aan het licht.

Het gaat namelijk niet alleen om nertsen in Nederland. Het probleem dat Arjen Lubach coronabont noemt is veel groter dan dat. Maak kennis met de wasbeerhond. Een hondensoort die vooral in China gefokt wordt en vaak op de kragen van onze jassen belanden. Volgens onderzoekers zijn deze fokkerijen dé plek waar virussen zoals corona ontstaan. Waarom importeren wij deze hondenbont en houden we zo gevaarlijke farms in China in stand?

Twitter reageert

Het is Arjen Lubach een raadsel. En hij is niet de enige die vol verbazing naar het wasbeerhond probleem kijkt. Ook op Twitter worden mensen wakker geschud. De afkeer tegen bont is groot, zeker nu deze ook nog de volksgezondheid in gevaar brengt.

Zondag met Lubach en Lange Frans

Mede door het item over coronabont was ook deze aflevering van Zondag met Lubach zeer sterk. Toch is het even een stapje terug na vorige week. Toen dook Arjen Lubach in de fabeltjesfuik en veegde de vloer aan met Lange Frans. Dat had flinke gevolgen. Zo werd Lubach opeens dé aartsvijand van alle complotdenkers, maar schoot hij toch de complot-rapper te hulp toen diens YouTube-account verwijderd werd.

Door alle ophef tussen Arjen Lubach en Lange Frans was Zondag met Lubach vorige week veel in het nieuws. Dit was ook terug te zien in de kijkcijfers van deze week. Alle extra aandacht heeft ervoor gezorgd dat er afgelopen zondag een nieuwe record werd neergezet. 2.092.000 mensen zaten voor de buis. Negenduizend meer dan het vorige record.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lubach duikt in bizarre coronabrandhaard en Twitter reageert vol verbazing
Sluiten