Lubach wil België bij Nederland halen en scoort met dit plan Belgische viral

Op 21 december 2018 viel in België de regering-Michel I. Sindsdien proberen onze zuiderburen een nieuwe kabinet op poten te zetten, maar dat lukt totaal niet. De formatie zit muurvast, dus het is misschien wel tijd om op zoek te gaan naar een ander oplossing. Arjen Lubach heeft wel een idee hoe deze ellende tot een goed einde gebracht kan worden en pitchte zijn plan tijdens Zondag met Lubach.

Voordat hij bij de oplossing kwam, pakte Lubach ruim de tijd om aan te geven wat er mis is met België. Nou, dat is nogal wat. Er is geen Europees land dat zo verdeeld is als België. We hebben het dan niet alleen over de bekende tweedeling (Vlaanderen en Wallonië), maar ook over de verschillende gewesten en gemeenschappen die er zijn. Dit maakt het nagenoeg onmogelijk om één regering aan te stellen die het land gaat leiden.

Wat te doen met België?

Het land definitief opsplitsen is misschien nog niet eens zo’n slecht idee, maar wat moeten de losse delen doen? Zelfstandig verder gaan? Of zich aansluiten bij een andere land. Logische zou dan zijn dat Frankrijk Wallonië erbij neemt en wij Vlaanderen krijgen. Toch ziet Arjen Lubach dat anders. Wat in zijn ogen de beste oplossing is, onthulde hij gisteravond.

De oplossing volgens Lubach:

De Belgen reageren via Twitter

Nederland neemt dus gewoon Wallonië erbij. Klinkt gek, maar Arjen Lubach weet het best goed te verkopen. Zo goed dat ook de Belgen zelf wel wat voor deze plannen voelen. Op Twitter vervaagden de landsgrenzen en lieten vele van onze zuiderburen weten dat er inderdaad snel iets moet gebeuren.

Nu ook internationale viral voor Arjen Lubach

Zo heeft Arjen Lubach dit jaar ook een Belgische viral binnengehaald. Het nieuwe seizoen van Zondag met Lubach is nu een aantal weken bezig en eerder dit jaar scoorde hij ook al een aantal hits in Nederland. Zo haalde hij terecht hard uit naar een aantal Formule 1 teams, pakte hij Thierry Baudet op briljante wijze aan en legde hij een groot probleem bloot.

Lees ook: Arjen Lubach met Baudet-song genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs

Reageer op artikel:
Lubach wil België bij Nederland halen en scoort met dit plan Belgische viral
Sluiten