Zoë Kravitz wordt ‘Catwoman’ in The Batman met Robert Pattinson

De cast van The Batman krijgt steeds meer gestalte. Naast Robert Pattinson is nu ook Zoë Kravitz toegevoegd. Zij gaat de rol van Selina Kyle vertolken, wiens alter ego Catwoman is.

The Batman is een project met al veel plottwists voordat de film überhaupt in productie gaat. Aanvankelijk zou Ben Affleck de film regisseren en tevens de titelrol spelen, net als hij deed in Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), Suicide Squad (2017) en Justice League (2017). Maar hij gaf de regie uit handen aan Matt Reeves en in mei dit jaar werd bekend dat Robert Pattinson Batman gaat spelen.

Zoë Kravitz als Catwoman in The Batman

De nieuwe regisseur Matt Reeves heeft Zoë Kravitz gecast als Selina Kyle, die in de de strips van DC Comics vooral te zien is verhalen met Batman. Over de exacte invulling van de rol is nog niet veel bekend. Het is zeer aannemelijk dat Zoë Kravitz niet alleen als Selina Kyle, maar ook als de katachtige superheldin te zien is. Jeffrey Wright speelt in ieder geval Commissaris Gordon spelen en Jonah Hill is zo goed als zeker gecast voor een rol als schurk.

zoë kravitz, the batman, selina kyle, catwoman, robert pattinson
Bron: DC Comics

Catwoman staat bekend om haar rappe ontsnappingen, katachtige reflexen, balans en flexibiliteit. Ze heeft training gehad in acrobatiek en verschillende vechtsporten. Aanvankelijk had ze geen superheldenpak, maar inmiddels kan niemand de superheldin meer los zien van het zwarte leren pak met zweep. Een pak dat Zoë Kravitz niet zal misstaan. De laatste serie waarin de dochter van Lisa Bonet en Lenny Kravitz speelde, is Big Little Lies. Deze serie won zes Emmy’s, waaronder een voor beste miniserie.

Iconische rol met niet de minste voorgangers

Met haar rol als Catwoman in The Batman komt Zoë Kravitz in een illuster rijtje. Onder anderen Julie Newmar, Michelle Pfeiffer, Halle Berry en Anne Hathaway kropen al in de rol.

The Batman komt in de zomer van 2021 uit en gaat eind 2019 of begin 2020 in productie.

Reageer op artikel:
Zoë Kravitz wordt ‘Catwoman’ in The Batman met Robert Pattinson
Sluiten