Redactie
Redactie Human Interest 4 aug 2014
Leestijd: 3 minuten

Zo verpest je onbedoeld je relatie

De moderne gentleman is up to date wat betreft het hoffelijk en met respect behandelen van zijn eega. Hij draagt haar op handen, zorgt dat ze niets tekort komt en geeft haar ‘t gevoel dat ze bijzonder is. Wat ook zo is, moge dat duidelijk zijn. Toch zijn er – zonder dat jij het in de gaten hebt – momenten, karaktertrekken en activiteiten waarmee je jouw liefde onbedoeld kwetst en misschien zelfs van je afstoot. Wij zetten er drie op een rijtje. Voor de zekerheid uiteraard.

Pas op met hobby’s

Voordat ‘de ware’ jouw leven met passie verrijkte, bracht je wellicht de nodige uurtjes al gamend (of met een andere hobby) door. Hoogstwaarschijnlijk is zij – naast je verfijnde smaak voor fashion en persoonlijke verzorging – gezwicht voor wie jij bent. Gamen, een passie voor auto’s of een pilsje drinken met je maten hoort daar gewoon bij. Elimineer en negeer deze activiteiten en hobby’s dan ook pertinent niet. Dit is wie jij bent, maar onthoud: zij staat op nummer één. In plaats van drie uur ‘World of Warcraften’ zal je hier anderhalf of misschien wel twee uur van af moeten snoepen en moeten verruilen voor quality time met je lady en het in stand houden van je relatie.

De ‘dreiging van buitenaf’

Natuurlijk zie je nog wel eens ergens een prachtige vrouw lopen en wat is er dan leuker dan een ondeugend lachje of cheeky knipoog? Maar pas op: diverse onderzoeken hebben aangetoond dat vrouwen 9 van de 10 keer gelijk hebben als het aankomt op dreiging van buitenaf, om het zo maar even te stellen. Een akelig hoog percentage dat in schril contrast staat tot dat van ons. Wij mannen hebben het namelijk maar 4 van de 10 keer bij het rechte eind als er gedacht wordt aan dreiging van een outsider. Pas dus op met flirten: wanneer je vriendin of vrouw geen lekker gevoel heeft bij ‘die ene vriendin’, is de dreiging, in elk geval voor haar, zeer reëel.

Vergeet de kleine dingen niet

Geef je dame de nodige credits en vertrouwen: vergeet de kleine dingen niet. Voordat jullie elkaar vonden, heeft een heel leger van andere gents ongetwijfeld de revue gepasseerd, maar jij bent de uitverkorene, jij bent haar man. Een mooi bosje bloemen, een verrassingsetentje of zelfs een lief Whatsapp bericht: het lijken misschien kleine dingen maar ze kunnen zo belangrijk zijn.

Hunker niet naar aandacht, wees niet ‘needy’

Geloof ons: moderne communicatiekanalen als Whatsapp en Facebook Messenger werken nog meer op je zenuwen als een sketch van Freek de Jonge. Met name de ‘voor het laats gezien’ regel van ons favoriete ‘appje’ is killing als een ‘goedemorgen liefje’ of ‘ja hoor, met jou ook?’ uitblijft. Doe echter normaal en relax. Als jouw gemoedsrust namelijk ontploft op het moment dat ze niet reageert of even niet lekker in haar vel zit, dan is dat als het ware jouw probleem en een duidelijk teken dat de vraag naar aandacht aan jouw kant vrij hoog is. Wordt niet needy of zwaar op de hand, dit kan elke relatie verpesten.

Zonder dat je ‘t door hebt, vereis je een continue stroom van attentie. Iets dat deels te maken heeft met een kwestie van vertrouwen. Waar is ze? Wat doet ze? Relax! Een dergelijke vraag naar verzadiging voor jouw gemoedsrust eindigt al snel in irritatie bij haar met mogelijk desastreuze gevolgen waar je liever niet aan denkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo verpest je onbedoeld je relatie
Sluiten