Joris van Velzen
Joris van Velzen Kleding 30 aug 2014

Zo rock je een shirt in combinatie met een trui

Het shirt onder jouw trui: de manier om casual chique voor de dag te komen, vooral in de herfst en winter. Hoewel het een solide look is, is-ie niet vrij van gevaren. Je kunt hiermee eenvoudig de mist in gaan. De lijn tussen casual chique en ballerig is in deze vrij dun. Lees hier de guide om deze combinatie als een gent te rocken.

Casual chique

Wanneer je voor de casual chique look gaat, kies je een effen overhemd met een stevige maar niet te grote kraag. De casual chique trui is een v-hals, wanneer je deze in de combinatie met een stropdas draagt. De ronde hals leent zich meer voor de gesloten overhemden zonder das. Bij een formele look, draag je het hemd in je broek. Ga je voor een meer casual approach, dan kun je het hemd uit de broek laten.

De perfecte match van deze combinatie schuilt in de kleuren. Probeer heftige kleurcombinaties te vermijden en ga juist voor een subtiel verschil in kleur. Wil je deze outfit upgraden, dan werkt een wit shirt met zowel een zwarte das als een das in de kleur van de trui altijd. Zorg dat deze das een strakke aansluiting vindt in de v-hals, zo voorkom je dat deze look slordig gaat ogen.

Dandy Denim

Wil je een toffe twist geven aan deze combinatie, dan is voor de wat ruigere mannen een denim shirt een topper. Een mooie wollen trui laat zich hier perfect overheen dragen. De beste kleuren die matchen bij de blauwe indigo zijn rood, beige, khaki en groen.

Ben jij van de kers op de taart, dan is een tie een tof item om deze ruige outfit te breken. Zorg dat je een goede kleurcombinaties maakt, met bijvoorbeeld een groene das en een rode trui zoals hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo rock je een shirt in combinatie met een trui
Sluiten