Redactie
Redactie Shoes 22 mei 2018

Zo reinig je witte sneakers en maak je ze stralend wit

Niets oogt nieuwer en verser dan een goed paar witte sneakers. Helaas: bij elke wandeling gaat het ‘witte’ er vanaf. Toch zijn er manieren om je witte schoenen wit te houden; hier lees je per schoensoort welke manieren dat zijn. 

Witte sneakers van leer

Leren sneakers van goede kwaliteit kunnen lange tijd meegaan als je goed voor ze zorgt. Voor gemakkelijk onderhoud neem je slechts een vochtige doek om ze elke paar dagen af te nemen. Zorg er hierbij voor dat ze niet te nat worden. Je kunt voor de lastige vlekken een speciale schoenenreiniger kopen of inwrijven met een klein beetje witte tandpasta. Ja, je hoort het goed, witte tandpasta. Gebruik hiervoor wederom een ietwat vochtige doek en veeg vervolgens schoon met een droge doek.

Witte sneakers van canvas

Het goede aan het reinigen van canvas is dat het de meeste behandelingen kan weerstaan; zelfs bleek en andere schoonmaakmiddelen. Om zeker te zijn kun je altijd eerst een onopvallend plekje reinigen om te kijken of de stof het aankan. Wanneer je het geschikte middel hebt gevonden, kun je het geheel met veel water schoonschrobben. Hierna kun je de schoen in een bad met heet water en een scheutje bleek onderdompelen. Na nog een keer te hebben afgespoeld, zal je schoen er weer uitzien als nieuw.

Witte sneakers van Suede

Suede is een erg gevoelige stof, waarbij zelfs een beetje water permanente vlekken kan achterlaten. De beste oplossing is daarom het aanschaffen van een suèdeborstel en -reiniger. Deze ‘suède kits’ kun je vrijwel in elke schoenenwinkel kopen. Hiermee kun je erg eenvoudig en goedkoop je schoenen wit en vers houden. Zorg wel dat je erg voorzichtig bent met wrijven en droog achteraf altijd je schoenen af met een doek, om meer vlekken te voorkomen.

Witte sneakers van mesh en kunststof

Om witte sneakers van mesh en kunststof te reinigen, haal je de veters los en doe je ze in de wasmachine met een scheutje wasmiddel. Niet alle sneakers kunnen dit aan, maar meeste sportmerken zullen er tegen kunnen. Kijk eventueel online of op de doos. Mocht het niet kunnen, neem je een (tanden)borstel en wat schoonmaakmiddel. Schrob de vlekken met veel water en droog daarna af. De veters kun je in een waszakje doen om je wasmachine te beschermen en knopen te voorkomen. Hoe heter je de schoenen wast, hoe schoner ze worden. Echter, hoe kouder je ze wast, des te beter dat voor je schoenen is. Dus kijk goed wat het label zegt en geniet na een wasbeurt weer van hagelwitte sneakers.

.

–> Lees ook: 10 keer witte sneakers voor deze zomer <–

Reageer op artikel:
Zo reinig je witte sneakers en maak je ze stralend wit
Sluiten