Redactie
Redactie Gesponsord 2 jan 2020

Zo maak je een indrukwekkend actieshot met je smartphone

Eigenlijk kan je zoveel meer met je smart​​phone dan een belletje plegen of wat emails versturen. Op het #withGalaxy platform van Sams​ung vind je allemaal creatieve video’s en coole foto- en filmshoot ideeën die je met je zelf thuis kan namaken. Zo maak je bijvoorbeeld met een paar vrienden makkelijk een slowmotion actieshot met je smart​p​​hone.

Speel met beweging

Je bent geen professionele BMX racer of stuntman, maar wil wel een slowmotion shot van een indrukwekkende stunt. Er is een (relatief) eenvoudige manier om net te doen alsof je een salto in de lucht maakt en hard achterover valt: door de achtergrond in tegengestelde richting te laten draaien. Het lijkt wat trippy, maar dit is wel de manier om je ultieme actieshot te bewerkstelligen.

Om diepte in je beeld te krijgen, maak je een canvas voor de achtergrond van een grote wolkenposter en een paar houten latten. Deze beweeg je de ene richting in. Terwijl je op de voorgrond vlak voor je camera een tak met bladeren de andere richting in beweegt. Dit maakt de situatie nog realistischer. Zo lijkt het alsof je echt door de lucht vliegt!

Als je gaat faken dat je een salto achterover doet, zorg dan wel dat je veilig en zacht neerkomt. 

bron: Samsung

Effect versterken met slowmotion

Om er helemaal een waanzinnig filmpje van te maken, zet je de camera van je smart​p​hone op slowmotion. Nu komt alles aan op timing. De achtergrond moet draaien, jij moet precies op tijd vallen terwijl de takken door het beeld schieten. Laat je dan ook nog in de val je petje van je hoofd trekken via een bijna onzichtbaar draadje, dan wordt timing nog belangrijker. 

Uiteraard kan je deze hack in meerdere situaties gebruiken: denk aan een vette jump of een salto in de lucht met je skates.

Creëer meer met je smart​​phone

Een indrukwekkende slowmotion video is niet de enige hack die je met je smart​phone kan doen. In deze video zie je hoe je bijvoorbeeld ook mysterieuze selfies kan maken of zelfs foto’s met een onderwatereffect creëert.

Ook zo enthousiast geworden over deze fotohack? Op het  #withGalaxy platform van Sam​sung vind je nog meer creatieve video’s en coole foto- en filmshoot ideeën. Laat je inspireren, bekijk tutorials van andere creators en… create content like a pro!

in samenwerking met Samsung

Reageer op artikel:
Zo maak je een indrukwekkend actieshot met je smartphone
Sluiten