Slaven
Slaven Food & Drinks 27 feb 2012

Zo maak je de perfecte hamburger

Wat is er nou lekkerder dan een perfect gegrilde, sappige burger op een awesome, knapperig broodje? Manners geeft je tips om zo’n perfecte burger te maken.

Wat maakt de perfecte burger zo perfect?

– Gebruik je handen wanneer je het gehakt kneedt. Niet té lang, want dan krijg je droge burgers. Maak ze iets groter dan je eigenlijk wilt, want ze zullen tijdens het bakken nog krimpen.

– Je kan je hamburger natuurlijk in een pan bakken, maar op de grill is nóg lekkerder. Bak ze op hoge temperatuur.

– Gebruik je spatel niet te vaak om je burgers in te drukken. Het ‘sap’ van de burger bevat de meeste smaak, en als je dit eruit blijft drukken wordt de burger te droog en zal een groot deel van de smaak verloren gaan.

– Draai de burgers niet constant om: 3 tot 5 minuten bakken aan beide kanten zorgt voor een medium rare gebakken burger.

– Laat je burgers, voordat je ze serveert even een paar minuten liggen.

– Rundergehakt of tartaar wordt het meest gebruikt.

– Leg je broodje eventjes onder de grill voor die awesome knapperigheid.

Toevoegingen

De rest van de ingrediënten die je op je burger doet, zijn natuurlijk een kwestie van smaak, maar met deze ingrediënten wordt je hamburger gegarandeerd een succes.

– Cheddar kaas of mozzarella

– IJsbergsla en/of rucola

– Uien (die je ook eerst kan opbakken)

– Jalapenos, pepertjes en/of augurken

– Tomaten

– Sauzen: mosterd, ketchup, mayo, pesto, barbecue saus. (probeer deze Jack Daniels barbecue saus voor die typische, rokerige barbecue smaak.)

– Bacon

– Gebakken ei

Reageer op artikel:
Zo maak je de perfecte hamburger
Sluiten