Joris van Velzen
Joris van Velzen Kapsels & Baarden 28 aug 2014
Leestijd: 2 minuten

Zo krijg jij het kapsel van James Dean

Dit kapsel, bekend als de coupe van James Dean, staat al jaren in de top vijf van haartrends. Het is een goede volle coupe met een dandy look die zeer goed valt bij de vrouwen. Zo goed, dat zij er vervolgens met hun handen doorheen willen gaan en al jouw harde stylingwerk te niet doen. Ach, het hoort erbij. De James Dean coupe is voor veel mannen dan ook een inspiratie voor het ultieme herenkapsel, maar hoe creëer je deze coupe? In deze how to laten wij het je zien, zodat jij deze winter in kunt gaan met die tijdloze coupe van James Dean.

De knipbeurt

Zonder de juiste lengte kunnen we niks, dus hier begint het verhaal. Je kunt een kapper nooit teveel aanwijzingen geven, want jij weet namelijk precies wat je wilt.

De zijkanten houd je vrij kort geknipt; zorg dat ze deze niet gaan scheren. De perfecte lengte is hier een goede opbouw van een halve centimeter tot twee a drie centimeter. Ook moet je de kapper vertellen dat hij/zij de zijkanten niet met een bolling naar binnen knipt maar juist naar buiten, zodat je een vollere kuif krijgt. De bakkebaarden moeten hoog worden opgeschoren en recht worden afgesneden.

De bovenkant moet beschikken over een flinke bos met haren van minimaal 7 centimeter lang. De voorkant, de kuif, moet ten opzichte van de achterkant een stuk langer zijn. Heb jij dik haar, dan is het slim om dit te laten uitdunnen, zodat de kuif niet te zwaar wordt.

De styling

Dit heb je nodig: een föhn, ronde borstel, zoutspray wax en haarspray.

Maak jouw haar een beetje vochtig en spray er vervolgens zoutspray in. Dit is makkelijk zelf te maken door water en zout te mengen in een potje (2 eenheden zout op 1 eenheid water). Vervolgens föhn je de haren met behulp van de ronde borstel naar achteren. Als je dit goed doet, is het effect dat je kuif een bolling krijgt.

De wax stop je in de punten van je haar, die je vervolgens twist en aan de zijkanten naar achteren smeert. Zorg niet dat je er teveel insmeert en de lucht er uit haalt. Het moet enkel versteviging geven en vooral niet te zwaar worden. Om deze reden is het gebruik van goede haarproducten een pré. Hieronder vind je twee producten die voor het gewenste resultaat zorgen.

Nu is het tijd voor de finishing touch. Je coupe zit goed en moet enkel nog worden voorzien van de haarspray. Zorg dat je helemaal tevreden bent, want hierna moet je het niet meer aanraken. Spray in het rond, vergeet de achterkant en de aanhechting aan de voorzijde niet.

Voila, de het kapsel van James Dean is de jouwe! Nu je weet hoe je de coupe moet dragen, dan kan je hier ook nog zijn outfits scoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo krijg jij het kapsel van James Dean
Sluiten