Slaven
Slaven Kleding 6 apr 2012
Leestijd: 1 minuut

Zo houd je je leren jas mooi

Een jas van echt leer is een heuse investering: meestal doe je hier jaren mee. Leer is zo’n product wat mooier wordt met de jaren, althans als je het goed onderhoudt. Zoals bij bijna alles in het leven, is voorkomen beter dan genezen. Daarom geven wij je wat tips hoe je je leren jas het mooist houdt.

Gebruik voordat je je jas voor het eerst gaat dragen een regen- en vlekken spray. Test de spray eerst op een klein oppervlak: zo weet je zeker dat je de kleur en het leer niet beschadigd. Wanneer je een product uitkiest om je jas mee te beschermen, vermijd dan producten met alcohol erin. Ook wax kan je beter niet gebruiken: wanneer je dit gebruikt is het jas niet meer in staat om te ‘ademen’.

Nadat je je jas hebt gedragen, in het bijzonder in de regen, veeg je het vuil eraf met een vochtig sponsje. Leer is een erg poreus materiaal en moet daarom ademen. Vuil wegvegen zal niet alleen helpen om het schoon te krijgen, maar ook om de ‘poriën’ te deblokkeren.

Hang je jas liever niet op aan het haakje wat ervoor gemaakt is, maar hang het aan een kleerhanger. Dit helpt het jasje om zijn natuurlijke vorm weer terug te krijgen. Is je jas nat geregend? Hang hem vooral niet voor de verwarming. Laat het drogen aan de natuurlijke lucht, anders kan het leer uitdrogen en gaan barsten. Net als bij schoenen, moet je leren jasje regelmatig behandelt worden. Gebruik een crème speciaal gemaakt voor leer zodat het jasje zacht en soepel blijft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo houd je je leren jas mooi
Sluiten