Redactie
Redactie Clothing 12 feb 2016

Zo draag je een zwart pak

Een zwart pak is wellicht niet de beste keuze om overdag te dragen, maar zodra de avond valt, is een zwarte outfit je coolste vriend. Op de onderstaande manieren komt hij goed tot z’n recht.

All-black

Een geheel zwarte outfit kan zeer scherp en verfijnd ogen, mits correct uitgevoerd. De sleutel tot succes is het combineren van verschillende texturen zodat je niet in een zwart gat verandert. Kies bijvoorbeeld voor een overhemd van katoen, gebreide zijden das, lakschoenen en een wollen pak. Varieer er lustig op los: het verschil in verschillende texturen en materialen zorgt voor de spanning.

Kleuren

Zwart combineren met bescheiden kleuren kan prima, zeker voor bepaalde gelegenheden. Overdrijf niet, maar durf een gokje te wagen. Gebruik je zwarte pak als canvas voor gestreepte en bedrukte shirts in neutrale tinten zoals wit, grijs en of pastel. Óf kies voor één accessoire als echte eyecatcher in een opvallende kleur (bijvoorbeeld een pochet of je horloge).

Smart-Casual Cool

Ga je op stap met vrienden? Kies dan voor een combinatie tussen een zwart jasje (wat voor jasje exact, lees je in dit artikel) en casual items. Een licht shirt in combinatie met een grijze broek en zwarte schoenen doet het altijd goed.

Formeel

Geen geld voor een smoking of geen zin om geld uit te geven voor een smoking die je nauwelijks draagt? Dan is zwart je grootste vriend. Combineer je zwarte pak met een strak wit overhemd en een strik, zodat je toch in de buurt komt van die smoking look.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Zo draag je een zwart pak
Sluiten