Redactie
Redactie Clothing 12 mei 2016

Zo draag je de zomerse chino

De temperaturen stijgen en dat betekent dat bij veel heren de shorts weer uit de kast komen. Maar wat draag je als je geen liefhebber bent van shorts, of wanneer het nog nét niet warm genoeg is voor blote kuiten en knieën? Het antwoord: de zomerse chino.

Naast het seizoen van shorts is ook het chinoseizoen aangebroken. Chino’s kun je natuurlijk het hele jaar door dragen, maar in dit artikel richten wij ons op de zomerse varianten: slim fit, licht en bij voorkeur voorzien van een frisse kleur of print. Rol de pijpen op en kom stijlvol voor de dag met een goed paar.

Kies een goede basic chino en breid uit met prints.

De basics

De basiskleuren van een chino zijn veelal grijs, khaki, donkergroen en navyblauw. Deze vier kleuren zijn alle makkelijk aan te vullen met andere basics zoals witte en zwarte t-shirts, maar ook witte en lichtblauwe shirts. Hierdoor verzeker jij jezelf van een goede basic outfit die natuurlijk kan worden aangevuld met schoenen of door sieraden.

Voor de lente en de zomer

Een fraaie combinatie voor de lente is een khaki chino met een blauw shirt erop. Je kunt ervoor kiezen om een egaal shirt te dragen met loafers voor een formele look of je kunt gaan voor bijvoorbeeld denim en bootschoenen voor een casual look.

De print

De geprinte chino is dé broek bij uitstek voor de lente en zomer. Voorbeelden van goede prints zijn dots en geometrische vormen. Het feit dat de broek (subtiele) prints heeft, betekent niet dat-ie niet formeler gedragen kan worden, want juist door een goed overhemd te dragen, creëer je een tof contrast. Toch komen prints vooral casual goed uit de verf, zeker in combinatie met fellere kleuren. Die kleuren kunnen ook in de broek zelf zitten: niemand verplicht je tot het louter dragen van de hiervoor genoemde kleuren. Ook pasteltinten zijn deze zomer weer hot.

Ga je voor die pitti-chique stijl, kies dan een navy chino met een witte print. Draag hierop een wit shirt met een colbert dat matcht met de broek en stap in een goed paar licht bruine broques.

Reageer op artikel:
Zo draag je de zomerse chino
Sluiten