Trailer nieuwe David Bowie-film Stardust belooft heel veel goeds

De eerste trailer van Stardust is gedeeld. In deze aankomende film speelt Johnny Flynn de iconische muzikant en kunstenaar David Bowie, die je in de eerste beelden ziet veranderen in zijn alter ego Ziggy Stardust. Wordt dit de nieuwe Rocketman? Beter nog, vermoeden we.

Er zijn een paar mensen op de wereld die geen introductie behoeven en David Bowie is daar eentje van. Niet alleen vanwege dankzij zijn muziek, maar ook vanwege zijn stijl en kunst is hij een absoluut icoon.

Trailer nieuwe David Bowie-film Stardust

Afgaande op de trailer heeft Stardust qua opbouw veel weg van Rocketman (over Elton John) en Bohemian Rhapsody (over Queen-frontman Freddie Mercury). Het verschil is dat je in deze film niet de hele carrière volgt van de artiest, maar een specifieke periode in zijn nog prille carrière. De eerste tour van David Bowie door Amerika in 1971 staat centraal, alsook zijn creatie van Ziggy Stardust. Bekijk de eerste en veelbelovende trailer hieronder.

Ziggy Stardust is een fictief personage, begin jaren 70 gecreëerd door David Bowie. Het alter ego van de artiest is de hoofdpersoon op het album The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars uit 1972. Het conceptalbum vertelt het verhaal van Ziggy, een buitenaardse rockster die naar de aarde komt om de boodschap te brengen dat de planeet nog slechts vijf jaar te gaan heeft. Hij zendt een boodschap van liefde en vrede uit, maar gaat uiteindelijk ten onder aan zijn eigen succes.

Johnny Flynn

In de film zie je ook meer over de roots van David Bowie en zijn muzikale invloeden. Stardust is een Brits-Canadese productie, geregisseerd door Gabriel Range. De engelse singer-songwriter Johnny Flynn speelt David Bowie en de knalrode pruik van Ziggy past hem perfect, zoals je in de trailer ziet. Maar belangrijker: alle muziek in de film speelt en zingt hij zelf.

Oorspronkelijk zou Stardust in april 2020 in première gaan tijdens het Tribeca Film Festival in New York, maar de pandemie gooide roet in het eten. Uiteindelijk is de nieuwe film over David Bowie in première gegaan tijdens het San Diego International Film Festival in oktober 2020. Wanneer de film in Nederland is te bezoeken of streamen, is nog niet bekend. De rechten zijn sinds augustus in handen van IFC Films.

💪🏾 Check ook: De work-out van Rami Malek voor zijn rol in Bohemian Rhapsody

Reageer op artikel:
Trailer nieuwe David Bowie-film Stardust belooft heel veel goeds
Sluiten