Redactie
Redactie Wheels 19 sep 2018

Zie hoe Elon Musk als 28-jarig broekie een McLaren F1 koopt (en later in de prak rijdt)

Inmiddels is Elon Musk voorvechter van duurzame-energie en behoort ‘ie tot de grootste uitvinders van zijn generatie, maar negentien jaar geleden was zijn status iets anders. De toen 28-jarige Musk had net vierhonderd miljoen dollar binnengehaald met de verkoop van PayPal en besloot van zijn verse flappen een benzine slurpende McLaren F1 te kopen, ter waarde van een miljoen dollar.

Niet veel later reed de van origine Zuid-Afrikaan de supercar (of is het een hypercar, wat het verschil is lees je hier) in de prak met slechts elfduizend kilometer op de teller. “De McLaren F1 is niks anders dan zeshonderd pk sterke auto, dat rechtstreeks op de wielen wordt afgestuurd. Ik had geen idee hoe ik met deze auto moest omgaan. Nadat ik flink wat gas gaf, ben ik de controle kwijtgeraakt en meermaals over de kop gevlogen. De motor en het chassis waren nog redelijk in orde, maar verder was ‘ie compleet afgeschreven”, aldus de miljonair zelf.

Wat een verschil tussen Elon Musk toen en nu

Hoe anders zijn de zelfcorrigerende Tesla’s die Musk vandaag de dag uit zijn hoge hoed tovert? Zal dit de aanleiding zijn geweest? Wie zal het weten. De liefde voor auto’s was er in ieder geval wel al. Bekijk hieronder de video waarin de McLaren bij hem thuis wordt bezorgd en aanschouw Musk als een 28-jarig jochie dat ineens veel te veel geld in zijn hand heeft branden.

Opvallend is  trouwens dat – naast het feit dat ‘ie er in de video ouder uitziet dan nu, mede dankzij z’n magere haardos – de techniek negentien jaar later een angstaanjagende sprong heeft gemaakt. Bedenk hoe Musk de autowereld heeft beïnvloed. Hoe hij met Solar Company de wereld van toegankelijke, duurzame energie wil voorzien en hoe hij ondertussen ook nog mensen een rondje om de maan wil laten vliegen (geen grap, kijk maar). En doe dit gegeven keer duizend jaar; hoe zal e wereld er dan uitzien?

Wie had dit verwacht van het patserige mannenetje in deze video. En wie had verwacht dat hij negentien jaar later bijna moest huilen tijdens een interview met Joe Rogan, vanwege de vervuiling van de aarde. Daar dacht hij vast niet aan toen ‘ie het gaspedaal van zijn McLaren intrapte.

Young Elon Musk featured in documentary about millionaires (1999)

Young Elon Musk featured in documentary about millionaires (1999)

Hier vertelt Elon Musk over de crash

Elon Musk: How I Wrecked An Uninsured McClaren F1

Billionaire entrepreneur Elon Musk recounts crashing his uninsured McClaren F1 with fellow co-founder Peter Thiel on the way to visit Mike Mortiz of Sequoia Capital.

En hier raakt ‘ie geëmotioneerd tijdens de Joe Rogan Experience

Elon Musk Gets Emotional | Joe Rogan Podcast

Elon Musk Gets Emotional | Joe Rogan Podcast david goggins motivation, david goggins, david goggins pull ups, david goggins joe rogan, joe rogan, goggins int…

Reageer op artikel:
Zie hoe Elon Musk als 28-jarig broekie een McLaren F1 koopt (en later in de prak rijdt)
Sluiten