Redactie
Redactie Films & Series 18 dec 2017

Zeven onbekende Netflix functies en hacks die je moet kennen

Netflix staat vol met prachtige films en series, die je zonder nadenken meteen aanzet. Maar wist je dat je met allerlei verborgen functies je kijkervaring sterk kan verbeteren? We zetten ze voor je op een rijtje. Check ook hoe je rijk kunt worden met cryptocoins, zoals de Bitcoin.

Dit artikel verscheen al eerder op WANT.

1. Verander hoe groot je ondertiteling is

Je kunt veranderen hoe groot je ondertiteling is, of je nou op je smartphone, Playstation of computer Netflix kijkt. Zo kun je het bijvoorbeeld groter maken als je moeite hebt om het te lezen, of juist kleiner als het teveel van wat je kijkt blokkeert. Je kunt dat voor al je apparaten aanpassen op een centraal punt: de website van Netflix. Ga naar Netflix.com, log in zoals je normaal doet, en kies voor ‘Account’ onder je profielafbeelding/profielfoto. Ga vervolgens naar ‘Weergave van Ondertitels’. Nu kun je de kleur, het formaat en zelfs de schaduw aanpassen.

2. Verwijder titels uit je kijkgeschiedenis

Guilty pleasures, iedereen heeft ze. Maar dat hoeft de rest van de wereld niet te weten. Wil je een specifieke titel die je hebt gekeken uit je lijst met bekeken films en series verwijderen? Dat kan! Ga op de hierboven beschreven manier naar je account-instellingen, en kies voor kijkactiviteit. Nu kun je met een druk op de knop titels verwijderen. Ook handig als je bijvoorbeeld al maanden gevraagd wordt door Netflix of je een serie verder wil kijken, terwijl je de titel in kwestie een keer per ongeluk hebt aangezet.

Lees ook: zeven onbekende WhatsApp functies die je moet kennen

3. keyboard hacks

Kijk je Netflix op je laptop of computer? Dan kun je met deze knoppen op je toetsenbord efficiënter te werk gaan:

  • F = fill screen, ESC = exit full screen
  • Shift + linker pijltje = terugspoelen
  • Shift + rechter pijltje = vooruitspoelen
  • M = mute
  • Pijltje omhoog = volume omhoog
  • Pijltje naar beneden = volume naar beneden
  • Enter of spatiebalk = play/pause

4. Betrap stiekeme profiteurs

Heb je ooit op iemand’s computer ingelogd met jouw account, of verdenk je anderen ervan dat ze stiekem op jouw account Netflix kijken? Je kunt lang blijven piekeren, maar ook gewoon actie nemen is mogelijk. Opnieuw op de website van Netflix heb je daar namelijk gewoon een menuutje voor: onder ‘kijkgeschiedenis’ kun je klikken op ‘recente toegang’. Nu zie je precies wanneer en op welke apparaten jouw account is gebruikt.

 

5. Geheime Netflix-codes

Soms lijkt het alsof Netflix keer op keer dezelfde films en series aan je presenteert. En dat is ook zo, al helemaal nu de dienst je steeds beter denkt te kennen. Dat kan frustrerend zijn, vooral als je eens buiten je eigen bubbel aan genres wil kijken. Gelukkig is er een manier om op je laptop of computer met de hand de hyperspecifieke genres van Netflix te bekijken. Ga in je browser naar https://www.netflix.com/browse/genre/CODE, maar vul in plaats van CODE een getal in. Elk van de duizenden genres heeft namelijk zijn eigen code. Hier lees je meer over die codes.

6. Probeer als eerste nieuwe features uit

De streamingdienst sleutels geregeld aan zijn interface. Al die aanpassingen en nieuwe features worden eerst bij een klein groepje gebruikers getest. Pas daarna wordt besloten of de aanpassing in kwestie wereldwijd wordt uitgerold. Wil jij graag een testvarken zijn? Ga dan op je computer naar je account, kies voor ‘Testdeelname’ en zet het aan. Nu krijg jij als eerste nieuwe features. Houd er echter rekening mee dat niet alle probeersels een succes zijn. Er is immers een reden dat ze niet allemaal een definitief plekje in de dienst krijgen.

 

7. Vraag nieuwe series en films aan

Staat jouw favoriete serie of film niet op Netflix? Vraag de titel aan! Daar heeft Netflix een formulier voor. Het zou niet de eerste keer zijn dat de streamingdienst besluit om een film of serie in te kopen door fanatieke fans. Aan de andere kant blijft de kans natuurlijk klein. Je kunt je aanvraag via je browser hier indienen.

Alle geheime features gecheckt? Dan is het nu tijd om Netflix te gaan kijken. Hier kun je alle titels en films checken die deze maand naar de streamingdienst komen, maar ook alle content die gaat verdwijnen.

Reageer op artikel:
Zeven onbekende Netflix functies en hacks die je moet kennen
Sluiten