Redactie
Redactie Liefde & Seks 13 mei 2014

Zeven leugens die vrouwen vertellen

Om maar even met de deur in huis te vallen: vrouwen liegen. Net als wij mannen overigens. Uit onderzoek van de Universiteit van Texas blijkt dat van de ondervraagden een derde van zowel mannen als vrouwen liegt tegen zijn/haar partner. Susan Shapiro Barash deed onderzoek naar het lieggedrag van vrouwen en schreef hierover een boek: Dark secrets: the truth about why women lie. Volgens Susan wegen vrouwen constant de voor- en nadelen van liegen af. Dit zijn volgens haar zeven leugens die vrouwen vaak vertellen.

1. Dit was in de aanbieding

Vrouwen leren zichzelf al snel aan om prijzen en koopgedrag te bagatelliseren. ‘Dit was in de aanbieding’, ‘het kostte maar de helft’: bewust en onbewust benadrukken vrouwen vaak dat hun aankoop was afgeprijsd. Dat zij hierbij dikwijls een loopje met de waarheid nemen, blijft vaak onontdekt.

2. Je bent groot geschapen

Vrouwen hebben, zo blijkt uit onderzoek van Shapiro Barash, over het algemeen één bedpartner gehad met een ver bovengemiddeld grote penis. De rest bevindt zich allemaal in het gemiddelde spectrum. Sarah Shapiro Barash: ‘Tenzij jij van jezelf weet dat je riant geschapen bent, is de kans groot dat jij in dit opzicht niet veel verschilt van haar vorige bedpartners. Dat is niet erg voor haar, maar zij zal tegen je liegen om je ego niet te krenken.’

3. Ik heb maar twee bedpartners gehad

Twee, drie, vier: een laag aantal in elk geval. Vrouwen zijn geneigd om het werkelijke aantal te verloochenen omdat zij bang zijn dat zij anders voor easy te worden aangezien. Vergis je niet: de meeste vrouwen hebben wel degelijk meer bedpartners gehad en weten bovendien ook echt nog wel wie dat precies waren.

4. Ik hoef geen cadeau

Wie een relatie heeft, zal zijn vriendin of vrouw geheid wel eens horen zeggen dat zij helemaal geen cadeau hoeft. Dat wil zij dus wel. Waarom zegt ze dan van niet? Daar zijn twee redenen voor: allereerst wil ze niet hebberig of needy overkomen. Daarnaast zal ze genieten van de verrassing als je toch wat moois voor haar meeneemt. Neem in dit opzicht dus niet zomaar een nee voor een nee.

5. Ik hoef nog lang geen kinderen

Op het wel of niet willen krijgen van kinderen, is al menig relatie stukgelopen. Dit is een uiterst delicate kwestie en het is aan de man om uit te vinden hoe zij hier echt in staat. Vrouwen kunnen geneigd zijn te zeggen dat zij nog lang willen wachten met het krijgen van kinderen. Zeker indien zij weten dat hun partner er nog niet aan toe is. In dit opzicht zijn vrouwen dus erg voorzichtig. Zij kunnen bang zijn om jou te verliezen als ze de k-bomb te vroeg laten vallen.

6. Ik gun je jouw weekends met vrienden

Ook dit is een zeer gevoelig onderwerp. Mannen hechten over het algemeen wat meer waarde aan hun vrijheid dan vrouwen. Mannen willen zich niet beperkt voelen, vrouwen willen jou zo veel mogelijk voor zichzelf. Dat kan conflicteren. Ga jij geregeld stappen met vrienden, probeer dan te achterhalen wat jouw partner hier écht van vindt. De kans is aanwezig dat ze namelijk voordoet alsof ze hier geen problemen mee heeft, terwijl ze in werkelijkheid meer tijd met jou door wenst te brengen. Dit leugentje werkt dan ook zeker niet in haar voordeel.

7. Ik zou niets aan je willen veranderen

Bull. Je zou een complete transformatie ondergaan als het aan haar lag. Maar hier komt het berekenende aspect om de hoek kijken. Ze zou willen dat je een paar kilo af zou vallen, meer geld zou verdienen, vaker thuis was, minder dronk of wat vaker bloemen voor haar meenam. Maar ze houdt van je en jullie hebben het goed samen, dus kijkt ze naar het grotere geheel. Geloof haar niet, wanneer ze zegt dat ze niets aan je zou willen veranderen. Als je wel eens een gesprek met haar vriendinnen hebt opgevangen, weet je waarom. Bovendien: als jij eerlijk bent, zou je ook wel iets anders willen zien aan je vriendin of vrouw, toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeven leugens die vrouwen vertellen
Sluiten