Deze 6 symptomen geven aan dat het tijd is voor een nieuwe baan

Het beëindigen van je huidige baan kan onaangenaam zijn, het is mens eigen om een vaste, betrouwbare werkomgeving te creëren. Indien jij jezelf in één of twee van deze symptomen kan vinden, is het misschien het overwegen waard om een andere baan te zoeken.

1. Je wil je bed niet uit komen

Het kan wel eens zo zijn dat er periodes in het jaar zijn dat je geen zin hebt om je bed uit komen voor werk, dat is normaal. Alleen als dit een dagelijks terugkerende gewoonte is, gaat er iets fout.

Wanneer je alleen nog maar aanwezig bent voor het geld, wacht dan niet te lang om een nieuwe keuze te overwegen. Je in een rol bevinden op het werk die niet inspirerend is, zal uiteindelijk wat doen met je zelfbeeld. Je zal minder zin hebben om te werken en naar werk toe te gaan en dit zal niet onopgemerkt blijven bij je baas. Om dit te vermijden is het misschien verstandig om iets anders te zoeken.

2. De relatie tussen jou en je collega’s is niet goed

Een stroeve werkrelatie met collega’s en/of je baas is niet fijn voor de sfeer op je werk en kan je onnodige stress opleveren wanneer je thuis bent. Als je iedere avond overstressed, ondergewaardeerd thuiskomt en niet geniet van het leven, is het niet gek om van baan te willen wisselen.

3. Je verliest interesse in je baan

Wanneer je niet langer gedreven wordt om nieuwe dingen te leren, op de hoogte te blijven van je bedrijf of niet eens meer deelt met mensen wat je voor werk doet, verlies je interesse in het werk. Zodra dit gebeurt en er geen verandering in zit, is het goed om verder te kijken en een nieuwe stap in je carrière te maken.

4. Je krijgt niet voldoende waardering

Op het moment dat je goed werk levert en bijvoorbeeld een uitstekende presentatie neerzet, is het aangenaam om wat waardering te krijgen.Wanneer je meer gewaardeerd voelt op het werk, zal jij jezelf uiteindelijk zelfverzekerder voelen, beter werk afleveren en meer plezier hebben in het werk. Wanneer dit niet het geval is, kun je aan jezelf twijfelen en jezelf afvragen of je wel de juiste job hebt.

5. Jouw bedrijf heeft een hoge omloop van personeel

Werknemers behouden een functie binnen een bedrijf langer wanneer zij de werkomgeving fijn vinden. Een goede baas, mooie balans tussen werk en leven en consistentie helpen je te blijven! Alleen wanneer deze genoemde aspecten niet aanwezig zijn, zullen veel collega’s snel switchen van werk en blijft er weinig gezelligs over. Wanneer dit gebeurt is een andere functie overwegen helemaal niet gek.

6. Jouw rol wordt steeds minder belangrijk

Wanneer er dingen veranderen binnen het bedrijf en jouw groep of functie wordt gekleineerd, blijft er minder voor jou over om te doen. Het kan natuurlijk zijn dat je jouw functie nog wel behoudt, maar dat het gewoon minder oplevert. Er valt minder te doen en je wordt steeds minder belangrijk binnen het bedrijf. Dit is een teken om op te stappen en een nieuwe uitdagende baan te gaan zoeken.

Wanneer je jezelf in één of twee van deze situaties bevindt, is het helemaal niet gek om verder te kijken en een nieuwe stap te zetten in je carrière waar je plezier en uitdaging in vindt.

Fast Company

Reageer op artikel:
Deze 6 symptomen geven aan dat het tijd is voor een nieuwe baan
Sluiten