6 ijzersterke sportfilms op Netflix (met IMDb-score)

Nu veel sportcompetities stil liggen hoeven sportfans zich gelukkig niet te vervelen. Op Netflix kun je vele sportfilms vinden, waarvan we de beste aanraders voor je op een rijtje hebben gezet. Inclusief IMDb-scores!

Sportfilms op Netflix

Van een basketbal-klassieker met Samuel L. Jackson tot een MMA-film met Jake Gyllenhaal: deze sportfilms op Netflix zijn absoluut het checken waard.

Coach Carter (IMDb: 7.3)

Ken Carter is een controversiële basketbalcoach. Hij laat zijn spelers, scholieren, namelijk een contract tekenen. Daarin worden eisen gesteld aan hun rapportcijfers. Als ze niet presteren in vakken als wiskunde, natuurkunde en geschiedenis, dan mogen ze niet het basketbalveld op. Een methode waar lang niet iedereen blij mee is, maar bij Carter is discipline een absolute eis. Een klassieker met Samuel L. Jackson in de hoofdrol.

The Natural (IMDb: 7.5)

De rest van dit lijstje bestaat uit veel nieuwere titels, maar maak je geen zorgen. The Natural staat ondanks het feit dat de film bijna veertig jaar oud is nog steeds uit een huis. Robert Redford speelt Roy Hobbs, een slagman die een vrij belabberd honkbalteam onder zijn hoede krijgt.

Zijn doel? Het team naar een hoger niveau tillen en de tijd van het constante verliezen achter zich laten. Het is een vrij cliché formule die je al in dertig jasjes hebt gezien binnen dit genre, maar toch weet The Natural desondanks indruk te maken. Ook als je geen fan van honkbal bent.

Southpaw (IMDb: 7.4)

Jake Gyllenhaal speelt Billy Hope, een bijzonder agressieve bokser die door zijn bijzondere vechtstijl de absolute top weet te bereiken. Zijn gewelddadige houding heeft echter grote gevolgen, met de uiteindelijke dood van zijn vrouw als dieptepunt. Hope belandt in een diep, diep dal. Hij raakt alles kwijt, inclusief zijn dochter. Er is één ding dat hem op de been houdt: boksen.

Warrior (IMDb: 8.2)

Warrior is een crimineel ondergewaardeerde film. Doodzonde, want deze sportfilm met Tom Hardy scoort niet voor niks een 8.2 op IMDb. Hij speelt Tommy, een verbitterde ex-marinier die op zoek is naar een nieuw doel in zijn leven. Hij gaat met zijn vader, waarmee hij een slechte band heeft, trainen voor het grootste MMA-toernooi ter wereld. Een toernooi waaraan zijn broertje ook mee blijkt te doen, die de ex-marinier al jaren niet meer heeft gesproken…

100 Meters (IMDb: 7.5)

100 Meters is de favoriete film van de wielrenner Fernando Gaviria. Deze film vertelt het verhaal van een vader die de diagnose multiple sclerose krijgt. Hij zal volgens de dokters nooit meer de 100 meter kunnen lopen. Hij besluit het niet op te geven en begint met trainen voor de beruchte ‘Iron Man’: 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer rennen. Een prachtig verhaal, gebaseerd op echte gebeurtenissen.

Icarus (IMDb: 7.9)

Icarus is technisch gezien een documentaire, maar mag in een lijstje met geprezen sportfilms op Netflix absoluut niet ontbreken. Niet alleen heeft deze film een Oscar voor Beste Documentaire gewonnen, maar Icarus kijkt ook nog eens weg als een ijzersterke thriller. Een Russisch dopingschandaal wordt voor je ogen ontrafeld.

Reageer op artikel:
6 ijzersterke sportfilms op Netflix (met IMDb-score)
Sluiten