Martyn de Jong
Martyn de Jong Life 25/03/2016

Ze gaat alleen met je naar bed om je…

Maak de volgende zin maar af: ‘Ze gaat alleen met je naar bed om je…’. Wij achten de kans dat jouw keuze viel voor het woord ‘persoonlijkheid’ bijzonder klein. Status of uiterlijk zijn daarentegen wel de logische keuzes. Alleen krijgen deze kenmerken vaak een negatieve lading ten opzichte van bijvoorbeeld persoonlijkheid. Maar waarom is het één negatief en het ander positief? 

‘Casual seks is uberhaupt al een dunne lijn tussen intiem en oppervlakkig.’

Je zou het namelijk zo kunnen stellen dat status of uiterlijk wel degelijk kwaliteiten zijn. Je hebt jezelf op een dusdanige wijze ontwikkeld dat jij hierdoor in de smaak valt bij bepaalde vrouwen. Dat is natuurlijk niet aan komen waaien. In principe is dit niet veel anders dan bij een goed karakter, daar werd je tenslotte ook niet mee geboren, maar heb geurende jouw leven ontwikkeld op basis van trial en error.

Toch zijn wij er met z’n allen erg goed in om deze eigenschappen op subjectieve wijze te prioriteren. Indien een dame met één van je maten naar bed gaat omdat hij een knap koppie heeft, dan bagatelliseer je dat bij voorkeur de grond in.  Wanneer dit echter was omdat hij zo’n leuk karakter had, was het volledig oké.

‘Gast, ze ging alleen met je omdat je…

Vanzelfsprekend begrijpen wij best dat er een verschil is tussen vallen voor iemand zijn status of karakter. Alleen zou dat voor met iemand naar bed gaan helemaal geen verschil moeten maken; bij een relatie uiteraard wel. In principe is casual seks op heel veel fronten uberhaupt al een dunne lijn tussen intiem en oppervlakkig.

Dus wat maakt het dan uit of jouw uiterlijk, jouw status of jouw persoonlijkheid hetgeen was wat tot deze daad leidde? Uiteindelijk ben je allebei (hopelijk) tevree met de uitkomst (seks), en dat staat los van de aanleiding. Laten we er daarom vooral niet te moeilijk over doen.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Ze gaat alleen met je naar bed om je…
Sluiten