Jan
Jan Netflix 11 mrt 2019

Handige app brengt enige voordeel van ouderwets televisie kijken naar Netflix

Er gaat niets boven een avondje bingen. In feite is dat ook één van de sterkste punten van Netflix, je kunt alle afleveringen van je favoriete serie in een keer bekijken. Geen verplichte pauze, geen onderbrekingen met vervelende commercials of vooraankondigingen. Zo moet het dus zijn. Soms wil je echter net iets meer kunnen doen met Netflix.

Zo heel af en toe is het gewoon lekker om een willekeurige aflevering van één van je favoriete series te zien. Grote kans dat je immers een bepaalde serie al vaker hebt gezien. Waarom zou je dan moeten beginnen met aflevering 1? Dat is dus lastig bij Netflix, het is immers gebaseerd op het chronologisch weergeven van de afleveringen. Gelukkig is daar wel een mouw aan te passen. Niet via Netflix, maar wel via de web-app Shufflix.

Zappen op Netflix

De web-app is lekker gebruiksvriendelijk. Je geeft gewoon de naam van je favoriete serie op en de app zoekt een willekeurige aflevering voor je op. Wil je dus persé aflevering 7 van het eerste seizoen van Family Guy zien, dan heb je pech. Dat is dan ook gelijk de enige tekortkoming. Het zoekt dus gewoon een willekeurige aflevering op. Heb je die gevonden, klik dan op ‘Watch This’ en het feest kan beginnen.

Is er dan geen nadeel verbonden aan het gebruik van de web-app? Niet echt, tenzij je het echt oervervelend vindt dat het enkel via de browser te gebruiken is. Heb je geen smart-tv dan valt dat nadeel helemaal weg, je kijkt dan wellicht naar Netflix via je tablet of laptop. Als je echt tot de slimme generatie behoort dan gebruik je wellicht Chromecast om Netflix op de beeldbuis te toveren. Overigens houdt niks je tegen om de gevonden aflevering snel via de Netflix-app op te zoeken.

Nadeel: niet alle series zijn te vinden

De web-app Shufflix werkt lekker, maar gebruik je het regelmatig dan kom je toch een hiaat tegen: niet alle series worden door de web-app ondersteund. Er is dus een kans dat je jouw favoriete serie niet kunt vinden in de app. Ondanks dat is de app reuze handig en kun je er behoorlijk veel tijd mee besparen. Ben je benieuwd of het iets voor je is? Ontdek het hier zelf en probeer het uit.

Benieuwd welke series wij het liefste nog een keer bekijken? Klik dan hier.

Want

Reageer op artikel:
Handige app brengt enige voordeel van ouderwets televisie kijken naar Netflix
Sluiten