Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 21 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

YouTube-account Lange Frans verwijderd, Arjen Lubach schiet te hulp

De uitzending van Arjen Lubach over complotdenkers heeft een pijnlijk staartje gekregen voor Lange Frans. Zijn YouTube-account is verwijderd, inclusief zijn muziek. En dat is dan toch wel weer sneu voor de man achter het nummer Het Land Van.

Mocht je de consternatie hebben gemist: Arjen Lubach wijdde afgelopen zondag een uitzending aan complotdenkers. Lange Frans werd hierin door de mangel gehaald, aan de hand van YouTube-fragmenten uit zijn podcast.

YouTube-account Lange Frans verwijderd

“Mijn hele YouTube-account is verwijderd door YouTube. Ook al mijn eigen muziek op mijn kanaal. Ik vind dit echt heel jammer en ik ga nu huilen. Arjen Lubach, bedankt! En misschien dat jij met je goede contacten bij YouTube in ieder geval kan vragen of m’n muziek terug mag ❤️”, aldus Lange Frans op Twitter. YouTube heeft inmiddels gereageerd en zegt dat de schorsing niets te maken heeft met het televisieprogramma.

Iedereen die Lange Frans ooit eens gesproken heeft, zal beamen dat het een sympathiek mens is. Een probleem is dat hij behoorlijk meegaand en goedgelovig is. En laat hem nou net een podcast maken met mensen die complottheorieën verspreiden. Dit alles blijkt een giftige cocktail voor de rapper.

Arjen Lubach schiet te hulp

Lange Frans lijkt overigens duidelijk het onderscheid te beseffen tussen verwerpelijke en niet verwerpelijke content. Hij vraagt, met een cynische knipoog naar Arjen Lubach, of hij dan in ieder geval zijn muziek terug mag op zijn YouTube-account. Daar was de presentator natuurlijk als de kippen bij.

Laten we hopen dat de rapper zijn pijlen sowieso weer wat meer op muziek gaat richten. Een manager met een beetje overtuigingskracht zou in staat moeten zijn dit te bewerkstelligen.

Nieuwe aartsvijand complotdenkers

Door deze uitzending van Zondag met Lubach, waar Lange Frans een dag later op reageerde, is Arjen Lubach de nieuwe aartsvijand van complotdenkend Nederland. Bekijk hier de reactie op dat gegeven van de presentator zelf.

Dat de pandemie rare dingen met mensen doet, blijkt niet alleen in Nederland. Check ook de consternatie in Finland over de ‘te sexy’ fotoshoot met de Finse premier Sanna Marin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
YouTube-account Lange Frans verwijderd, Arjen Lubach schiet te hulp
Sluiten