Redactie
Redactie Food & Drinks 3 jan 2017

Yes! Er bestaat zoiets als luxe thee gerijpt in whiskyvaten

Thee is voor de meeste mensen gewoon een eenvoudig bakkie. Thee kun je te pas en te onpas drinken. Luxe thees zijn niet altijd om enthousiast over te worden, maar bij deze ‘whiskythee’ spitsen wij toch even de oren.

Steven Smith is een theemaker en creëert met zijn bedrijf, Steven Smith Teamaker, bijzondere thees. Zijn laatste creaties zijn een thee die is gerijpt in brandy vaten en een thee die is gerijpt in een whiskyvat. De brandy thee heet No. 302 en is gerijpt in een appel brandyvat. No. 628 Wuyi Whiskey is een zwarte thee die is gerijpt in een eikenhouten whiskyvat.

Volgens Steven Smith kenmerkt de No. 628 Wuyi Whiskey zich door een smaak van whisky en gekarameliseerde suiker. Zijn hoofd theemaker Tony Tellin omschrijft de tea als ‘een thee voor Ron Burgundy. Hij past uitstekend bij mahoniehouten meubels en leder gebonden boeken.‘ Cheers!

De thee is te koop voor zo’n €40. Je krijgt dan een fraai doosje met losse blaadjes. Vanwege het grote succes is de No. 628 Wuyi Whiskey thee tijdelijk uitverkocht.

‘For best flavor, bring freshly drawn filtered water to a boil. Steep five minutes while perusing leather-bound books.’

Reageer op artikel:
Yes! Er bestaat zoiets als luxe thee gerijpt in whiskyvaten
Sluiten