Pim Jansen
Pim Jansen Health 12 jan 2019

Ja! Met de Y-brush poets je in 10 seconden jouw tanden

De Y-brush is een van de meest succesvolle Kickstarter-campagnes van 2018.  De 10-seconden-tandenborstel, reinigt de tanden met behulp van sonische vibratietechnologie. De werking is al net zo eenvoudig als doeltreffend. In plaats van een kleine borstelkop die je in je mond ronddraait, is de Y-brush voorzien van een siliconen bakje bekleed met nylon borstelharen. Deze zijn in een hoek van 45 graden geplaatst en zorgt ervoor dat de helft van je gebit al snel is gereinigd. Lekker effectief dus.

Alle tanden poets je tegelijkertijd

FasTeesH, het Franse bedrijf achter de Y-Brush, legt uit dat hun innovatie gebaseerd is op een observatie: “Een standaard opzetborstel kan slechts een deel van de tanden in één keer borstelen. In simpele termen: tanden poetsen kost tijd. Omdat de Y-Brush al je tanden tegelijkertijd borstelt, duurt het hele ritueel van het tandenpoetsen slechts 10 seconden, 5 seconden voor je bovenste tanden en 5 seconden voor je ondertanden. Slimme jongens, die Fransen.

Y-Brush

Uploaded by Y-Brush on 2018-10-18.

Voor elk gebit een passend model

De Y-brush is verkrijgbaar in vier verschillende maten, elk met drie verschillende vibratie-instellingen. Het bedrijf adviseert om het mondstuk elke zes maanden te vervangen.

Om de borstel te gebruiken, voeg je simpelweg tandpasta toe aan het mondstuk, plaatst je de borstel in de mond en zet je de motor aan. Terwijl de nylonborstels trillen, maakt je gedurende vijf seconden kauwbewegingen met je gebit. Als je klaar bent herhaal je de hele procedure voor de bovenzijde. Tandenpoetsen op tempo dus, met slechts één nadeel: je zult wel je tanden moeten blijven flossen. Als het goed is deed je dat al, ook al gebruikte je wellicht nog steeds een gewone tandenborstel.

De Y-brush is nu beschikbaar als pre-order voor slechts 125 dollar. Dat is een smak geld voor een poetsbeurt. Aan de andere kant: een bezoek aan je tandarts kost al snel meer. Het hele pakket bevat een laadstation en een applicator voor de tandpasta. De verwachting is dat deze vanaf april 2019 wordt verzonden.

Reageer op artikel:
Ja! Met de Y-brush poets je in 10 seconden jouw tanden
Sluiten