Stuff 21 nov 2018 Jan de Raab

Black Friday deal: degelijke Xiaomi-smartphone voor 99 euro bij Kruidvat

Een Xiaomi smartphone is wellicht het laatste waar je voor naar de Kruidvat toegaat. Toch verkoopt de winkelketen een smartphone van dat merk voor een zeer aantrekkelijke prijs van 99 euro. De smartphone is een Black Friday-deal en zal vanaf aankomende vrijdag slechts een week te koop zijn. 

Xiaomi verovert de Nederlandse telecommarkt

Xiamoi is al langer bezig om de Europese markt voor smartphones te veroveren. Dat is ook niet zo heel vreemd als je beseft dat Xiaomi verantwoordelijk is voor 10% van de wereldwijde omzet in smartphones. Het verhaal van Xiaomi is niets minder dan een succesverhaal. Het bedrijf maakte afgelopen maandag haar kwartaalcijfers bekend. Zo boekte de onderneming in het derde kwartaal een winst van 313 miljoen euro tegen een omzet van 6.4 miljard euro. Opvallend daarbij is de omzetgroei van bijna 50% in vergelijking met dezelfde periode in 2017. Destijds leed het bedrijf nog een verlies van 1.4 miljard euro volgens Reuters.

Xiaomi smartphone Kruidvat

Xiaomi’s instapmodel met Android 8.1 te koop bij Kruidvat

Het Xiaomi toestel dat bij Kruidvat wordt aangeboden is uiteraard geen topmodel, maar wel een bijzonder goed instapmodel. Het betreft hier de Xiaomi Redmi 6A met 2GB aan werkgeheugen. Voor een bedrag van 99 euro kan je rekenen op een intern geheugen van 16Gb wat eventueel uitbreidbaar is via een extra geheugenkaart en een 5.45 inch display. Verwacht voor dit geld dan ook geen super prestaties. Opvallend is wel dat het toestel is voorzien van een frontcamera van 5MP en een camera aan de achterzijde van 13GB. Het toestel dat nu via Kruidvat te koop wordt aangeboden, is voorzien van  Android 8.1 (Oreo) en heeft een Xiaomi MIUI-skin. Het toestel is te koop via de website van Kruidvat en de mobiele app van de winkelketen.

AndroidplanetBright

Reageer op artikel:
Black Friday deal: degelijke Xiaomi-smartphone voor 99 euro bij Kruidvat
Sluiten